Διαθέσιμη για παραγγελίες η Mercedes X-Class

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on September 28, 2017, 3:47 pm
37 secs

Οι πρώτες παραγγελίες για το πολυαναμενόμενο pickup της Mercedes-Benz ξεκίνησαν. Η νέα X-Class είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από 35.028 ευρώ και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την πρώτη σειρά οχημάτων που αναμένονται στην Ελλάδα το Νοέμβριο.

Η νέα X-Class της Mercedes-Benz συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός pickup με τα κλασικά πλεονεκτήματα μίας Mercedes-Benz: τη στιβαρή κατασκευή με τη μοντέρνα σχεδίαση, εντυπωσιακές δυνατότητες off-road με μία άκρως δυναμική οδήγηση και ασφάλεια, την υπερσύγχρονη λειτουργικότητα με την κομψή άνεση. Το νέο pickup υψηλών επιδόσεων διαθέτει άνετη ανάρτηση με πλαίσιο τύπου σκάλας, πίσω συμπαγή άξονα πολλαπλών συνδέσμων, μπροστινή ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών με σπειροειδή ελατήρια και στους δύο άξονες. Έρχεται να μπει δυναμικά σε αυτή την κατηγορία με τρεις διαφορετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού, διάφορες εκδόσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης, πλούσια ποικιλία υλικών και χρωμάτων και εκτενή γκάμα αξεσουάρ της Mercedes-Benz, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης. Έτσι, η X-Class μπορεί να ικανοποιεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: από ένα στιβαρό pickup παντός εδάφους μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης.

Το επίσημο λανσάρισμά της στην Ελλάδα θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου, με παρουσία του αυτοκινήτου σε όλες τις εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz ανά την Ελλάδα.Από σήμερα, όμως, έχουν όλοι τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz προκειμένου να επιλέξουν, να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν την ιδανική X-Class, προσαρμοσμένη στις δικές τους προτιμήσεις.

 

Η X-Class αναπτύχθηκε ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς των pickups. Η ζήτηση για μεσαίου μεγέθους pickup οχήματα με κλασικά χαρακτηριστικά άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου βρίσκεται σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί το ποσοστό των pickups ιδιωτικής χρήσης. Δεν θεωρούνται πλέον μόνο ως «άλογα εργασίας». Η Mercedes-Benz είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium οχημάτων που αντιλήφθηκε αυτές τις αλλαγές και σχεδίασε το πρώτο pickup που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την πολύ-λειτουργικότητά του.

Το pickup με το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για τις διαφορετικές απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής:

Η βασική γραμμή X-Class PURE είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας». Ταυτόχρονα, όμως, η άνεση και η σχεδίασή της την αναδεικνύουν σε τέλειο σύντροφο για τις επισκέψεις σε πελάτες και προμηθευτές, αλλά και για ιδιωτικές δραστηριότητες.

Η X-Class PROGRESSIVE προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι η «επαγγελματική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Η X-Class POWER είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, το στυλ, η κομψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σημασίας. Ως αντισυμβατικό lifestyle όχημα, είναι κατάλληλο τόσο για το αστικό περιβάλλον όσο και για δραστηριότητες αθλητικές ή ελεύθερου χρόνου, πέρα από τα συνηθισμένα. Η σχεδίαση και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού της αντανακλούν έναν ανεξάρτητο και ιδιαίτερο τρόπο ζωής.

Υψηλή ροπή και απολαυστικές επιδόσεις με τέσσερις και έξι κυλίνδρους

Από τις αρχές της διάθεσής της στην αγορά, θα διατίθεται με δύο πανίσχυρους και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες «ζωηρών» επιδόσεων. Ο υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρας common-rail (άμεσου ψεκασμού) με κυβισμό 2,3 λίτρων διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος. Στον πετρελαιοκινητήρα X 220 d με απλό στροβιλοσυμπιεστή, αποδίδει 163 hp ενώ στον με διπλό στροβιλοσυμπιεστή X 250 d φτάνει στην ισχύ των 190 hp. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης. Όλοι οι κινητήρες χαρακτηρίζονται από την ήρεμη λειτουργία με χαμηλούς κραδασμούς και την υψηλή απόδοση ισχύος σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στα μοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC με κινητήρα 190 hp.

Από τα μέσα του 2018 θα διατίθεται ένα πετρελαιοκινητήρας V6 υψηλής ροπής, ο οποίος θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία εντός κι εκτός δρόμου. Αποδίδει ισχύ 258 hp και μέγιστη ροπή 550 Nm, δίνοντας στην X-Class με τον κινητήρα X 350 d 4MATIC τη θέση του ηγέτη της κατηγορίας. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της X-Class θα περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι και λειτουργία ECO start/stop. Το σύστημα DYNAMIC SELECT διατίθεται ως πρόσθετος εξοπλισμός. Μέχρι σήμερα, σπάνια περιλαμβάνεται διακόπτης προγραμμάτων οδήγησης στην κατηγορία των pickup. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στις προτιμήσεις του – από χαλαρή και άνετη έως απαιτητικά σπορ οδήγηση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Comfort, ECO, Sport, Manual και Offroad. Τα προγράμματα αυτά τροποποιούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, το χρονισμό αλλαγής ταχυτήτων στο αυτόματο κιβώτιο και τη λειτουργία ECO start/stop. Η Mercedes-Benz X-Class θα ταξινομείται ως επαγγελματικό όχημα.

 

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος