Δημοσχάκης: Παροιμιώδης η ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης

Υστερόγραφα Team
Posted on April 09, 2017, 6:17 pm
0 secs

Για την Ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους 5 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των παραγωγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί το 2016 μίλησε χθες (08/04) στη Δέλτα Τηλεόραση Αλεξ/πολης ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• Ρωτάνε οι Βουλευτές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για ποιο λόγο προέβη στο «κούρεμα» του 20% των αποζημιώσεων για το 2016, καθώς και για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα των 132 εκ. ευρώ του ΕΛΓΑ για να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς.
• Τον Απρίλιο του 2015 η Κυβέρνηση μετέφερε 50 εκ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ στην Τράπεζα της Ελλάδα κι αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στον Οργανισμό.
• Η χώρα μας έχασε μοναδική ευκαιρία να συμπεριληφθεί στη λίστα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγροκτηνοτρόφοι από καιρικά φαινόμενα.
• Τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε. κατέθεσαν προτάσεις και αξιοποίησαν τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία προς όφελος των αγροκτηνοτρόφων που έχουν υποστεί ζημιές. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αυτής της λίστας… Είναι παροιμιώδης η ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι