Αναστάσιος Δημοσχάκης: Θα φροντίσουμε να υπάρξουν οι μελλοντικές γενιές

Υστερόγραφα Team
Posted on October 08, 2016, 6:15 pm

Anastasios_Dimoschakis.jpg

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Γνώμη” της Αλεξανδρούπολης, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης είναι βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

Με λύπη διαβάσαμε αυτές τις μέρες στον καθημερινό Τύπο τις αναφορές για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με τη βόμβα του δημογραφικού, η οποία ήδη μετράει αντίστροφα. Μετρώντας από την χρονιά η οποία αποτέλεσε το απόγειο της οικονομικής κρίσης, το 2011, μιλάμε για μια πενταετία κατά την οποία χάσαμε μια μεγάλη πόλη σε πληθυσμό: 90.000 λιγότεροι είμαστε πλέον οι Έλληνες. Αναλογιστείτε πως η Αλεξανδρούπολη το 2011 κατέγραψε περίπου 73.000 μόνιμους κατοίκους.

Ειδικά για το 2015 καταγράφηκαν 3 νέα αρνητικά ρεκόρ για την περίοδο της κρίσης. Οι λιγότερες γεννήσεις. Οι περισσότεροι θάνατοι. Ακολούθως, η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε γεννήσεις και θανάτους. Μόνο το 2015 είχαμε «έλλειμμα» σχεδόν 30.000 ανθρώπων. 30.000 λιγότεροι Έλληνες για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη, για να τονώσουν την Ελληνική οικονομία, για να διαδώσουν τις αρχές και τις αξίες του Έθνους μας.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν ένα τρομακτικό παζλ για το αύριο του Ελληνισμού. Από την αρχή της κρίσης έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα μισό εκατομμύριο καινούριοι μετανάστες. Στην πλειονότητά τους νέοι σε ηλικία και μορφωμένοι άνθρωποι. Μόρφωση, ως επί το πλείστο, πληρωμένη επένδυση από τον κρατικό κορβανά, δηλαδή από τους φόρους όλων μας, επένδυση της οποίας τους καρπούς δρέπουν χώρες, οργανισμοί και εταιρίες του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, οι προσελεύσεις παράνομα και άτακτα εισερχομένων αλλοδαπών, προσφύγων και μεταναστών, έρχονται να «καλύψουν το κενό», όπως ανερυθρίαστα έχουν υποστηρίξει Κυβερνητικά στελέχη και στελέχη περίεργων και εθνικά μειοδοτούντων κύκλων.

Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα συμπιέζεται διαρκώς, με κίνδυνο σύντομα να εκραγεί, από την αδιέξοδη και υπερφίαλη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία αδυνατεί να ξεπεράσει τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και να ασχοληθεί σοβαρά με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την απασχόληση. Αντ’ αυτού, όχι μόνο δεν δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα προσελκύσουν ξένους επενδυτές και θα ενεργοποιήσουν εγχώριους, αλλά, αντιθέτως, γκρεμίζει κάθε ολοκληρωμένη και θέτει εμπόδια σε κάθε δρομολογημένη προσπάθεια των τελευταίων ετών. Καταργεί, εμπαίζοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία της Θράκης που διατηρεί θέσεις εργασίας, την επιδότηση του μισθολογικού κόστους, φτωχοποιεί τους αγρότες στερώντας τους αναγκαία για την φύση του επαγγέλματός τους εργαλεία, τελματώνει τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες εκφυλίζοντας διαχρονικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό Νόμο ( ο οποίος έχει για το 2016 μηδέν χρήματα προϋπολογισμένα).

Επιπροσθέτως, φροντίζει κάθε άλλη πτυχή της διαβίωσης των Ελλήνων να χειροτερεύει, κάνοντας την Ελληνική οικογένεια να ασφυκτιεί. Η Παιδεία υπονομεύεται, η Αριστεία καταργείται, η Υγεία κατακρεουργείται, η Ασφάλεια πλήττεται, η Αξιοπρέπεια αγνοείται. Οδηγεί, έτσι, την Ελληνίδα και τον Έλληνα σε ένα σπιράλ απογοήτευσης και απελπισίας, χωρίς όνειρα για οικογένεια και παιδιά. Αλήθεια, όταν ένας νέος άνθρωπος αδυνατεί να δει φως στο τούνελ για την δική του επιβίωση, πολλές φορές και των συνταξιούχων γονέων του, με τι κουράγιο θα προγραμματίσει να φέρει κι άλλους Έλληνες στον κόσμο; Και ο νέος που βρήκε το δρόμο του στο εξωτερικό, πως θα επιστρέψει στην Πατρίδα, όταν ακόμα και την συνταγματικά κατοχυρωμένη ψήφο του την αρνούνται;

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει αφήσει στο περιθώριο τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Χωρίς καμία στήριξη, δυσκολεύονται να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό, οικονομικά, περιβάλλον, το οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβαρύνει με την αδιαφορία της. Και το ζήτημα δεν είναι η παροχή αποκλειστικά οικονομικής βοήθειας, που θα επιβάρυνε τα δημοσιονομικά του κράτους, αλλά κάποιων προνομίων, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Απλά πράγματα και ουσιαστικά, που θα αποτελούσαν ανάσα επιβίωσης σε αυτό το αφόρητο μνημονιακό περιβάλλον.

Η Πατρίδα μας δεν είναι μόνο τα ιερά αυτά εδάφη που ποτίστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των προγόνων μας. Είναι και τα αγέννητα παιδιά της που θα κληθούν να την υπερασπιστούν και να την αναδείξουν. Για αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να ελαττώσουν κι άλλο την Πατρίδα μας εθνοκτόνες ιδεοληψίες. Αντί για χαρτοφυλάκια άνευ ύλης, όπως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα φροντίσει να ξανασυνδέσει με τις κατάλληλες δομές όλο αυτό το έμψυχο υλικό, αυτή τη μοναδική μαγιά των Ελλήνων του Εξωτερικού με τη Μητέρα Πατρίδα. Θα φροντίσει να ξαναδώσει τη δυνατότητα στον Έλληνα να ζήσει στα χωριά του Έβρου, στα νησιά του Αιγαίου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας. Με προοπτική, αξιοπρέπεια και σιγουριά. Θα φροντίσει να παραδώσει, όπως μόνο αυτή ξέρει και έχει καταφέρει 42 χρόνια τώρα, μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη στις μελλοντικές γενιές. Θα φροντίσει να υπάρξουν αυτές οι μελλοντικές γενιές.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι