Δημοσχάκης: Η ΝΔ στηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Υστερόγραφα Team
Posted on February 10, 2017, 10:50 am

Ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας, Αν. Δημοσχάκης, μιλώντας χθες (09/02) στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στη διαδικασία από την έγκριση υλοποίησης ενός υποπρογράμματος, μέχρι την υλοποίησή του.

 

Συγκεκριμένα στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι

 

  • Πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος των προμηθειών (ν.3978/2011)  και να συντομευθεί ο χρόνος υλοποίησης, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.
  • Σημαντικό ρόλο στις καθυστερήσεις με τις προμήθειες παίζει η έλλειψη εμπειρίας και εξειδίκευσης των εμπλεκόμενων στελεχών με τέτοια θέματα.
  • Τα μέλη – βουλευτές που απαρτίζουν την Επιτροπή δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και τη διαδικασία εκτέλεσης των προμηθειών και κυρίως δεν ενημερώνονται για τα βασικά χαρακτηριστικά μιας προμήθειας.
  • Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πάντα τα στελέχη των Ε.Δ. Στην Επιτροπή θα μπορούσαν να παρευρίσκονται μόνο τα στελέχη που εμπλέκονται με τα θέματα που εξετάζονται κι όχι οι Αρχηγοί των τριών όπλων, που πρέπει να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για τυχόν αντιμετώπιση κρίσεων.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση των υποπρογραμμάτων που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, βάσει των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι