Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προβάδισμα +10% για τη ΝΔ (αλλά με κλείσιμο της ψαλίδας από +11,5% !)

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on September 05, 2016, 9:45 pm
CrnEMMwWEAEJGaG

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά +10% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τα ποιοτικά στοιχεία των ευρημάτων να είνα συντριπτικά σε βάρος της κυβέρνησης.

Ωστόσο, εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ψαλίδα… κλείνει, καθώς στην προηγούμενη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, το διάστημα 27-29 Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία είχε προβάδισμα +11,5% (28,5%-17%), έχει χάσει δηλαδή 1,5%, από το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, η συσπείρωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εντυπωσιακά υψηλή, ωστόσο περίπου το 60% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ό, τι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη μελλοντική εκλογική συμπεριφορά τους.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,5%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ από 5,5%, η Ένωση Κεντρώων 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2% και το Ποτάμι 1,5%.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος