Δημοσκόπηση: Παγιωμένη η πολιτική ηγεμονία που καταγράφει ο… “κανένας”, στην πρωθυπουργική καταλληλότητα

Υστερόγραφα Team
Posted on April 20, 2018, 8:30 am
1 sec

 

Διαστάσεις παγίωσης έχει προσλάβει η πολιτική ηγεμονία που καταγράφει ο… “κανένας”, στο δημοσκοπικό εύρημα της πρωθυπουργικής καταλληλότητας.

Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας “Pulse” για τον ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού του Ομίλου Αλαφούζου, με τη Σία Κοσιώνη, επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες δεν προτιμούν κάποιον από τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς, για να του εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας, την περίοδο μετά τα Μνημόνια.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα περί του ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%, αμφότεροι ωστόσο… βλέπουν την πλάτη του… αγνώστου, που είναι ο “κανένας”, με την απάντηση “κανέναν από τους δυο” να συγκεντρώνει 40%.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 6%, το οποίο δεν απαντά, και αν προστεθεί στο ποσοστό που έχει ο “κανένας”, φτάνει αθροιστικά στο 46%, πολύ κοντά στο 50%, το οποίο καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις άλλων εταιρειών, αναφορικά με το προβάδισμα που έχει ο “κανένας” έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, σε αρκετές δημοσκοπήσεις, το ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αθροιζόμενα, υπολείπονται του… καθαρού ποσοστού που καταγράφει ο “κανένας”. 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι