Δημοσκόπηση: Ο “κανένας” κερδίζει Μητσοτάκη και Τσίπρα… μαζί!

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on May 06, 2017, 7:00 pm
1 sec

Το φαινόμενο έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε μακρά σειρά δημοσκοπικών ευρημάτων. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, στην εποχή των Μνημονίων, η ελληνική κοινωνία αναζητεί τον “κανένα”, για να τοποθετηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δηλαδή, στο σχετικό ερώτημα περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας των δυο βασικών διεκδικητών του Μεγάρου Μαξίμου, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας απαντάει “κανένας από τους δυο”.

Στη δημοσκόπηση της “Metron Analysis”, μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμη πιο απογοητευτικά. Ο “κανένας” συγκεντρώνει ποσοστά που είναι μεγαλύτερο από εκείνο το οποίο συγκεντρώνουν αθροιστικά μαζί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ποσοστό που συγκεντρώνει ο “κανένας” φτάνει στο 45%, ενώ εκείνο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 26% και του Αλέξη Τσίπρα στο 13%. Δηλαδή, ο Πρωθυπουργός και ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φτάνουν αθροιστικά στο 39%, και υπολείπονται 6% του ποσοστού που συγκεντρώνει ο “κανένας”.

Το εύρημα προφανώς και θα πρέπει να προβληματίσει κυρίως το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η δημοσκοπική επέλαση της Νέας Δημοκρατίας τον καθιστά φαβορί για το πρωθυπουργικό αξίωμα. Και οι αριθμοί δείχνουν ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας φλερτάρει μέχρι στιγμής με την ψήφο αποδοκιμασίας κατά του Αλέξη Τσίπρα, και όχι την ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια πραγματικότητα που, εφόσον επιβεβαιωθεί στην κάλπη, θα ναρκοθετήσει τον ανοιχτό ορίζοντα μιας αυριανής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής