Δημοσκόπηση: Αέρα 6% έδωσαν στη ΝΔ οι Τάσεις της MRB

Υστερόγραφα Team
Posted on July 01, 2016, 9:51 am
MRB.1

Πολιτικό αέρα περίπου 6% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε στη Νέα Δημοκρατία η εξαμηνιαία έρευνα Τάσεις της εταιρείας MRB.

Τα στοιχεία της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα, και σύμφωνα με αυτά, για τον Ιούνιο του 2016, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 26,1%, έναντι 20,2% που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά του 5,9% που καταγράφεται ανάμεσα στα δυο κόμματα, είναι αντίστοιχη εκείνης που έχει καταγραφεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις, άλλων εταιρειών.

Από εκεί και πέρα, τρίτο κόμμα είναι και πάλι η Χρυσή Αυγή, με 6,6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,1% και το ΠΑΣΟΚ με 5,8%.

Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, με την Ένωση Κεντρώων να βρίσκεται στο 3,6%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο 2,6%, την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο 2,5%, το Ποτάμι στο 2,2% και τη Λαϊκή Ενότητα στο 1%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,2% όσων ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος προσδιορίζεται στο 21,1%, με το 12,6% να δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό, άκυρο ή θα απέχει, και το 8,5% να εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι.

Είναι προφανές από τα ευρήματα της δημοσκόπησης ότι παγιώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου… σβήνει από τον πολιτικό χάρτη τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι