Δηλαδή, εσείς είδατε Βουλή και… δεν ψάχνετε διαβατήριο;

Μάνος Οικονομίδης
Posted on October 14, 2017, 12:49 pm
4 secs

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

 

 

            Η υπόθεση εργασίας την οποία διατυπώνει ο παραπάνω τίτλος είναι εύλογα… ποιητική, υπό την έννοια ότι, στην εποχή της Ενωμένης Ευρώπης διαβατήριο δεν χρειαζόμαστε, προκειμένου να μεταναστεύσουμε.

            Τουλάχιστον, δεν χρειαζόμασταν, πριν το Brexit, και πριν αρχίσουν τα… μισόλογα για την εφαρμογή και τήρηση της Συνθήκης Σένγκεν.

            Ας σταθούμε ωστόσο στην ουσία του προβληματισμού: Στην αυθόρμητη σκέψη κάθε σοβαρού και μετριοπαθούς πολίτη, να αναζητήσει σε κάποια άλλη χώρα τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μελλοντος, διαπιστώνοντας ότι στη Βουλή συναντάς μονάχα ανατροφοδότες του εθνικού προβλήματος. Της μεγάλης κρίσης. Της εθνικής μιζέριας και μελαγχολίας.

            Για άλλη μια φορά, το σημερινό πολιτικό δυναμικό, στα (πολύ) χειρότερά του, τερμάτισε το κοντέρ της κοινωνικής απόγνωσης, με την πρωτοφανή και αποκρουστική «παράσταση» της συνεδρίασης για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου.

            Το μείζον μάλιστα δεν ήταν καν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αποδείχτηκε. Ήταν η αμφισβήτηση της κοινής λογικής. Του κατά πόσο οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν ή θέλουν να έχουν στο μέλλον δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή μας, ζουν… ανάμεσά μας. Ή κάπου αλλού.

            Γι’ αυτό, επανερχόμαστε στην προλογική απορία: Τα διαβατήρια, τα έχετε εύκαιρα;

 

 

 

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας