Γ. Χαρβαλιάς: Η… θεατρική παράσταση που είδαμε στη Βουλή

Υστερόγραφα Team
Posted on June 19, 2018, 1:44 pm
4 secs

 

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

 

 

Μετά και την τελευταία θεατρική παράσταση στη Βουλή, ανάθεμα κι αν υπάρχει Ελληνας που να μπορεί να πει με σιγουριά ποιο από τα σημερινά πολιτικά κόμματα νοιάζεται πραγματικά για τη Μακεδονία και τη διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς της. Δυστυχώς η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε δήθεν για λόγους εθνικής ευαισθησίας η Νέα Δημοκρατία κατέληξε σε έναν ασύλληπτο διαγωνισμό πειστηρίων ενδοτισμού και εθνικής μειοδοσίας. Των σημερινών που ανερυθρίαστα ομολογούν ότι παρέδωσαν την ταυτότητα στον Ζάεφ με τη λογική «ε, τι να κάνουμε, οι διαπραγματεύσεις μοιραία οδηγούν και σε συμβιβασμούς» και των χθεσινών που ήταν έτοιμοι να ξεπουλήσουν και το erga omnes, αλλά σκόνταψαν στην αδιαλλαξία τής τότε σκοπιανής κυβέρνησης.

Το έχω ξαναγράψει, γιατί τυχαίνει να το γνωρίζω καλά. Παρότι ο τρόπος και η ταχύτητα με τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν απόρρητα έγγραφα για ευαίσθητες διπλωματικές διαβουλεύσεις του «χθες» θυμίζουν εντόνως… Μαδουριστάν και όχι ευνομούμενο κράτος, με συνέχεια και συνέπεια στην επιδίωξη εθνικών στόχων, τα χαρτιά δικαιώνουν τον Κοτζιά και όχι την Ντόρα. Κι ας σκίζει τα ρούχα της η κυρία Μπακογιάννη. Είναι σαφές ότι σε κάποιες στιγμές της κουβέντας με τους Σκοπιανούς φλέρταρε με το όνομα «Μακεδονία – Σκόπια» και σαφέστατο ότι υπονόμευσε το erga omnes, περιορίζοντάς το στις διεθνείς χρήσεις. Τέλος, χωρίς καμία αμφιβολία, η ίδια πρότεινε να προσδιορίζονται οι γείτονες ως «makedonski», χωρίς καν να απαιτήσει αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος. Και αυτά τα γράφει χαρτί και καλαμάρι ελληνικό τηλεγράφημα με την υπογραφή του πρέσβη Παρασκευόπουλου. Ούτε αμερικανικό ούτε ρωσικό ούτε κινεζικό. Καλύτερα, λοιπόν, η συγκεκριμένη να λουφάξει, γιατί εκθέτει και τον αδελφό της.

Επιπλέον, ο Κοτζιάς μέσα στον χαρτοπόλεμο που άρχισε, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε ελληνική κυβέρνηση που επιχείρησε να επιβάλει όνομα ως τετελεσμένο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε συνεννόηση με ξένη δύναμη. Δηλαδή, επιχείρησε να διαπράξει το έγκλημα της εθνικής προδοσίας (γιατί εδώ δεν μιλάμε για ενδοτισμό, αλλά για ενεργή υπονόμευση των συμφερόντων της χώρας).

Αναμένω περαιτέρω διευκρινίσεις επί αυτής της σοβαρότατης καταγγελίας. Αν θέλει ο Κοτζιάς να παριστάνει τον ξύπνιο και ανοίγει τέτοιου είδους ζητήματα, πρέπει κιόλας να τα κλείνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οχι να τα μισοβγάζει απ’ το συρτάρι για να περάσει τον κάβο μιας συζήτησης στη Βουλή και μετά να τα ξεχνάει. Συνεννοηθήκαμε; Και σε κάθε περίπτωση τα ανομήματα των προηγούμενων δεν ξεπλένουν τις πομπές των σημερινών. Αλλωστε, αυτοί οι τελευταίοι χρεώνονται έναντι της Ιστορίας τις υπογραφές…

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι