Γ. Συνοδινός: Τα 43 χρόνια ενός πολιτικού οργανισμού, και ενός Εθνάρχη

Υστερόγραφα Team
Posted on October 05, 2017, 5:26 am
3 secs

Γράφει ο Γιάννης Συνοδινός

 

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επάξια κερδίζει μια θέση στα μεγάλα και σημαντικά πολιτικά κόμματα του κόσμου. Πριν από 43 χρόνια (αλήθεια πότε πρόλαβαν και πέρασαν;) ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποφάσισε να ιδρύσει έναν πολιτικό οργανισμό με ανθρώπους από όλο το φάσμα της κοινωνίας, με στόχο να μείνει στην Ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία. Η ΕΡΕ που είχε ιδρύσει πριν από την Επταετία, δε στάθηκε ικανή να διατηρηθεί για πολύ καιρό. Η Ν.Δ. αντίθετα τα κατάφερε πολύ καλύτερα.

Η κεντροδεξιά παράταξη της πατρίδας μας, άντεξε σε μεγάλους κλυδωνισμούς. Δέχθηκε στις τάξεις της σφοδρούς επικριτές της, όπως ήταν ο Φιλελεύθερος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αριστερούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, κεντρώους και ακροδεξιούς, στελέχη του «χέρι- χέρι με τον Καρατζαφέρη», ενώ έχασε σημαντικά στελέχη όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος όμως έγινε Π­ρόεδρος της Δημοκρατίας επί ….ΠΑΣΟΚ, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε και όχι μόνο αυτό, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια στήριξε τον γιό (Κυριάκο Μητσοτάκη) του πρωθυπουργού που ανέτρεψε το 1993, στο να αναλάβει τα ηνία του κόμματος και που σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οδεύει ολοταχώς για να αναλάβει ως ο επόμενος πρωθυπουργός. Απίστευτα πράγματα αν τα καλοσκεφθεί κανείς.

Όμως το σημαντικότερο –θετικό ή αρνητικό όπως το δει κανείς – που έκανε η Ν.Δ. ήταν το ότι συνεργάστηκε με τους χειρότερους υβριστές της, τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέδειξε και στήριξε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια, έναν από τους πλέον εχθρικούς προς αυτήν ΠΑΣΟκους.

Δεν είναι λίγοι οι Νεοδημοκράτες, που ποτέ δε χώνεψαν τη συγκυβέρνηση με πολιτικούς όπως ο Βενιζέλος και άλλοι του ΠΑΣΟΚ, που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν στηρίξει τον άνθρωπο που ξεφτίλισε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, που εξαπάτησε όλο τον Ελληνικό λαό λέγοντας πως «λεφτά υπάρχουν», που εγκατέλειψε το σχέδιο με τον Αγωγό του Μπουργκάς, τον άνθρωπο που λειτούργησε το ΠΑΣΟΚ σα να ήταν δικό του τσιφλίκι, τον άνθρωπο που γέμισε το υπουργείο εξωτερικών με απίστευτους ανθρώπους πιστούς όμως σε ξένη χώρα, κλπ, κλπ.

Τώρα στη Ν.Δ. γελούν με τους ισχυρισμούς   της Φώφης Γενηματά, ότι δε θα συνεργαστεί μετεκλογικά με την εκπρόσωπο της …επάρατης Δεξιάς. Και ποιος της είπε άραγε, ότι οι πραγματικοί νεοδημοκράτες θέλουν τη συνεργασία μαζί της;

Η Νέα Δημοκρατία, είναι η μεγάλη αστική παράταξη, πάνω στην οποία στηρίχτηκε αλλά και στηρίζεται η Ελλάδα για να πάει μπροστά. Λάθη έκανε. Και ποιος δεν κάνει; Το «μαύρο» της ΕΡΤ θα την κυνηγά για πάντα. Αλλά δεν είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό. Δεν έκανε άλλα από αυτά που της ζήτησαν οι πολίτες και μάλιστα με τη μορφή δημοψηφισμάτων. Αρνήθηκε τις ρεμούλες στο Δημόσιο-και το ξέρω προσωπικά, καθώς το 1993 ο τομεάρχης ενημέρωσης στην ΕΡΤ έπαιρνε 399.000 δρχ το μήνα, ενώ η διάδοχος του επί Παπανδρεϊκού και Σημιτικού ΠΑΣΟΚ πήρε πρώτο μισθό 1.100.000 δρχ. το μήνα, με το Δελτίο Ειδήσεων των 21:00 στο 1,2%. Τα ίδια έγιναν σε όλο το Δημόσιο.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει τη μοναδική ευκαιρία να συμβάλλει ώστε να σταθεί στα πόδια του και πάλι ο Ελληνικός λαός. Δε θα λύσει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, όχι γιατί δεν θέλει ή δε μπορεί, αλλά γιατί οι «άλλοι» στο εξωτερικό δεν θέλουν και δεν θα το επιτρέψουν. Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κατάσταση που θα έχει για πολλές ακόμα δεκαετίες τους Έλληνες φόρου υποτελείς. Μπορεί όμως η Ν.Δ. να αποκαταστήσει ορισμένες πατροπαράδοτες ελληνικές αρχές , όπως η πίστη στον Θεό, η συμπόρευση Εκκλησίας και Κράτους, η πίστη στην οικογένεια, η ιδιωτική πρωτοβουλία- ακόμα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιτέλους- η ελεγχόμενη οικονομία της ελεύθερης αγοράς, ο πολιτισμός, η έρευνα και η καινοτομία κα. Και πάνω από όλα: να κοιτάξει να επανδρώσει την κρατική μηχανή, με τους καλύτερους, όχι απαραίτητα τους κομματικούς ή τους άπειρους ηλικιακά ανθρώπους. Αλλά με αυτούς, που αρνούνται ή αρνήθηκαν στο παρελθόν να κλέψουν…. Κάτι ξέρουμε που το λέμε.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι