Γ. Συνοδινός: Θα είμαστε για πάντα φόρου υποτελείς-δυστυχώς….

Υστερόγραφα Team
Posted on October 18, 2017, 7:47 am
1 sec

Γράφει ο Γιάννης Συνοδινός

 

Ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, εκλέχθηκε τονίζοντας πως θα δώσει έμφαση στο «πρώτα η Αμερική», ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο του προκατόχου του για την υγεία, ότι θα πρέπει οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να πληρώνουν περισσότερα στην Ατλαντική Συμμαχία (τυραννία), ότι η συνθήκη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι απαράδεκτη και η χειρότερη που υπέγραψε ποτέ η Ουάσιγκτον, ότι θα εγκαταλείψει όλες τις οικονομικές και εμπορικές συνθήκες της χώρας του που δεν τις θεωρεί χρήσιμες, ενώ απείλησε την αντίπαλο του, του   Δημοκρατικού κόμματος Χίλαρυ Κλίντον, πως αν εκλεγεί θα την βάλει στη φυλακή. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της Ιερουσαλήμ ως επίσημης πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ, αποκάλεσε δημόσιο κίνδυνο τον Μαδούρο της Βενεζουέλας, ενώ αποδείχθηκε ο χειρότερος σεξιστής στην ιστορία των Αμερικανών προέδρων. Οι «στενές» σχέσεις του με όλο το πολιτικο-οικονομικό φάσμα της Ρωσίας προκαλούν ακόμα πολλά σχόλια, ενώ οι Μεξικανοί τον θεωρούν γείτονα –ανάθεμα, λόγω της εμμονής του να αναρτήσει τείχος στα σύνορα των δυο χωρών. Τα έβαλε με την Κούβα, και με τους αμερικανούς αθλητές που αρνούνται να γονατίσουν όταν ανακρούεται ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ, τα μέτρα ασφάλειας γι αυτόν και την οικογένεια του είναι πρωτοφανή, η οικονομική πολιτική του σαφώς ενισχύει τους επιχειρηματίες, με άλλα λόγια το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ οι δηλώσεις του υπέρ των ακροδεξιών λευκών ρατσιστών προκάλεσαν –και προκαλούν ακόμα και σήμερα- την αγανάκτηση των περισσότερων Αμερικανών πολιτών. Η πολιτική του για το κλίμα δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το μέλλον του πλανήτη μας, ενώ η απόφαση του να αποσύρει τις ΗΠΑ από την ΟΥΝΕΣΚΟ επικρίνεται δριμύτατα από όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Γενικά λοιπόν, ένας τέτοιος άνθρωπος θα ήταν ο τελευταίος που ένας «αριστερός» πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να συναντήσει. Και να που ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Αλλά γιατί να αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτεύουσα του άκρατου καπιταλισμού; Μήπως άλλοι δύο «σοσιαλδημοκράτες» ΄Ελληνες πρώην πρωθυπουργοί δεν επισκέφθηκαν την Ουάσιγκτον για συνομιλίες με πλανητάρχες; Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο «μεταρρυθμιστής» Κώστας Σημίτης, δεν έγιναν δεχτοί με ανοιχτές αγκαλιές από Αμερικανούς προέδρους; Μην ακούσω καμιά δικαιολογία του τύπου: «βλέπετε ο πρωθυπουργός μας; Είναι αποδεκτός από όλους τους παγκόσμιους ηγέτες», γιατί θα ξεράσω. Σκεφθείτε τι θα έλεγαν οι αριστεροί της Ελλάδας αν πήγαινε σήμερα στις ΗΠΑ κάποιος πρωθυπουργός της αποκαλούμενης «επάρατης» Δεξιάς.

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και η συνάντηση του με τον πιο αντιπαθητικό αρχηγό του Λευκού Οίκου στην Αμερικανική πολιτική ιστορία, φέρνει στη μνήμη μας το βιβλίο με τίτλο: «Παγκόσμια Σκακιέρα» του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, άλλοτε σύμβουλου εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζίμυ Κάρτερ, που γράφει ότι οι ΄Ελληνες ήταν, είναι και θα είναι «φόρου υποτελείς» της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας….

Ζήτω τα μνημόνια, τα «αξιοπρεπή» γηραιά.. και τα μεγάλα κορόϊδα οι ΄Ελληνες που στρουθοκαμηλίζουν αρνούμενοι να δουν τη σκληρή πραγματικότητα, εξακολουθώντας   να ψηφίζουν αυτούς που φανερά πλέον εκπροσωπούν τους «φόρου υποτελείς

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι