Γ. Συνοδινός: Η ονομασία των Σκοπιανών… μας μάρανε τώρα;

Υστερόγραφα Team
Posted on December 21, 2017, 2:33 pm
8 secs

Γράφει ο Γιάννης Συνοδινός

Ώστε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική στο θέμα της ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (FYROM) και αυτό ανησυχεί σοβαρά την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Κοίτα να δεις λοιπόν. Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και ασχολούμαστε τώρα με τους Σκοπιανούς. Οι Τούρκοι πολιτικοί απειλούν να μας πάρουν τα μισά νησιά στο Αιγαίο, απειλούν με πόλεμο αν δεν υποταγούμε και δεν συρθούμε στη Χάγη, ο Ερντογάν αλωνίζει στη Θράκη, η ΄Αγκυρα αγνοεί ξεκάθαρα τη νομιμότητα στην Κύπρο, και η ΝΔ ενοχλείται για το… όνομα των Σκοπιανών.

Δηλαδή, αν υποθέσουμε πως η ΝΔ κερδίσει-όπως δείχνου οι δημοσκοπήσεις- στις επόμενες εκλογές , όποτε και αν αυτές γίνουν, η  έχει άραγε σχέδιο ώστε να διευθετηθεί εδώ και τώρα το ζήτημα της ονομασίας ενός κρατιδίου, που όσο ανήκε στην Ομόσπονδη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας έφερε το όνομα Μακεδονία και εμείς το αποδεχόμασταν; Ενός επίσης κρατιδίου, που εξαρτάται από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τον ανεφοδιασμό του. Ενός κρατιδίου, όπου ΄Ελληνες «πατριώτες» επιχειρηματίες έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια και κερδίζουν τεράστια ποσά; Δεν την ενοχλεί τη ΝΔ αυτή η πρακτική, ότι δηλαδή ΄Ελληνες επενδύουν σε ένα κρατίδιο που έχει ….βλέψεις στην πατρίδα μας, αλλά την ενοχλεί το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για την ονομασία των Σκοπιανών;

Αντι να παρακαλάμε να έχουν στην ονομασία τους και τον όρο Μακεδονία, ώστε κάποια μέρα να τους πούμε: ελάτε εδώ, Μακεδονία θέλετε; Ιδού η Μακεδονία. Ενταχθείτε σε μας. Όπως έκαναν οι Ρώσοι με την Κριμαία εμείς ακολουθούμε μια τρελή και με κλειστά τα μάτια πολιτική. Αντί να επιδιώξουμε να τους φέρουμε κοντά μας και κάποια ημέρα να τους αφομοιώσουμε επεκτείνοντας παράλληλα τα σύνορά μας προς Βορά-μια και το ΝΑΤΟ δε θα έχει αντίρρηση- εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, εμείς με την αρτηριοσκληρωτική πολιτική μας τους διώχνουμε.

Μας προκαλούν; Είναι αλήθεια. Κάθε χώρα έχει τους ηλιθίους της. Με κωμικές πολιτικές στην ονομασία του διεθνούς αεροδρομίου τους και αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αντί να γελάμε με τα καραγκιοζιλίκια τους και να τους ξευτιλίζουμε στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας, τους εχθρευόμαστε επενδύοντας όμως παράλληλα στην οικονομία τους. Δεν αντιδράσαμε επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ακόμα πιο πριν , όταν τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα ( BBC,CNN,SKYNEWS,FRANCE 24,RUSSIA TODAY και) μετέδιδαν χάρτες με το όνομα ΜΑCEDONIA και αποκαλούσαν το κρατίδιο ΜΑCEDONIA χωρίς απολύτως κανένα πρόσχημα. Και μας φταίει γιατί ένα κυβερνητικό κόμμα πιεζόμενο προφανώς από τον διεθνή παράγοντα-που τόσο πιστά υπηρέτησε και η «δική μας» αστική παράταξη-αποφεύγει να πάρει θέση για την ονομασία ενός γείτονα, που όμως σε άλλες εποχές την αποδεχόμασταν ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, έστω ως τμήμα της Γιουγκοσλαβίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως επί   προεδρίας Μπούς στις ΗΠΑ, με ΥΠΕΞ τον Τζαίημς Μπαίηκερ, επιχειρήθηκε ένα ανοσιούργημα, που μόλις πρόλαβαν να εξουδετερώσουν με εκείνη τη μεγαλειώδη συγκέντρωση-διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής( και αυτό του κόστισε στη συνέχεια την Προεδρία από το κόμμα που αργότερα συνεργάστηκε η ΝΔ) και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθήνας και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος( και αυτόν τον έφαγε η μαρμάγκα). Οι Αμερικανοί πίεσαν ασφυκτικά τον Χριστόδουλο και αυτός όταν αρνήθηκε να υποταγεί πήγε και βρήκε τον ….Αγιο Πέτρο. Σύνδεσμος ανάμεσα στην Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και τον Χριστόδουλο, ήταν ο στενός συνεργάτης του τελευταίου Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αθηνών πατέρας Θωμάς Συνοδινός, με καταγωγή από την Αμοργό.

Με νοοτροπίες κουτσομπολιού και γειτονιάς, δεν ασκείται πολιτική και διακυβέρνηση. Ας το γνωρίζει πολύ καλά η ΝΔ που όπως φαίνεται βρίσκεται στο κατώφλι της εξουσίας.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι