Γ. Συνοδινός: Ένα απίστευτο θέατρο σκιών

Υστερόγραφα Team
Posted on July 18, 2017, 5:30 am
3 secs

 

 

Γράφει ο Γιάννης Συνοδινός

 

Στη Λευκωσία της ελεύθερης Κύπρου, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιάς καταστρώνει με τυμπανοκρουσίες την κοινή στρατηγική για το Κυπριακό με τα μέλη του εθνικού Συμβουλίου, που όμως πλην ελάχιστων εξαιρέσεων   δε συμφωνούν πουθενά με τους ως τώρα χειρισμούς. Μέσα σε πέντε λεπτά αφ ότου λήξει η συνάντηση οι τ/κ θα γνωρίζουν τα πάντα για τα όσα λέχθηκαν. Τόσο καλή είναι η αντικατασκοπία τους και τόσο ανόητη είναι η ελευθεροστομία των ε/κ πολιτικών.

Στη Λευκωσία της κατεχόμενης Κύπρου, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου καταστρώνει τη δική του πολιτική, χωρίς να ξέρει κανείς το παραμικρό για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκικής πλευράς, παρέα με τον υποτακτικό του Μουσταφά Ακιντζί, που αποδείχνεται χειρότερος από όλους τους προκατόχους του. Οι ε/κ δε θα μάθουν το παραμικρό για τα όσα συζητήθηκαν πέραν από τα όσα θα θελήσουν να ανακοινώσουν οι Τούρκοι. Τόσο καλή είναι η αντικατασκοπία των ε/κ.

Στον ΟΗΕ, ο ΓΓ γραμματέας του διεθνούς Οργανισμού, αφού κάλυψε τον ειδικό απεσταλμένο του για το Κυπριακό (που έχει ακούσει τα σχολιανά του από τους ε/κ) δε θα επιρρίψει σε κανέναν την ευθύνη για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην ελβετική πόλη Crans Montana. Γι αυτό το ναυάγιο η Ελληνική πλευρά κατάγγειλε την αδιαλλαξία της Τουρκίας, ενώ η ΄Αγκυρα υποστήριξε πως αυτή είναι πάντα 3 βήματα μπροστά, για τη λύση , αλλά η Ελληνική πλευρά δεν μπορεί να την κατανοήσει.

Απειλές, τσαμπουκάδες, κομπασμοί, διάλογοι Τρούμπας και άλλα πολλά ακολούθησαν την Crans Montana όπου μέχρι πρότινος οι πρωταγωνιστές χαριεντίζονταν ανάμεσα τους, ανταλλάσοντας φιλοφρονήσεις, χαμόγελα λυκοφιλίας, αλλά και μαγκιές.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σενάριο αντάξιο Θεάτρου Σκιών που θα το υιοθετούσε αμέσως ο συγχωρεμένος Σπαθάρης σε μια από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, που μας διασκέδαζαν στις δεκαετίες του 50 και του 60. Αλλά σήμερα βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όλα αυτά που συμβαίνουν στο Κυπριακό ( για να μην αναφερθούμε στις ανθελληνικές εκδηλώσεις αριστερών Κυπρίων, που συνεχίζουν να καίνε Ελληνικές σημαίες, θεωρώντας οι άφρονες πως η Ελλάδα εμποδίζει την επανένωση της Κύπρου) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλη μια ταπεινωτική ήττα του Ελληνισμού…..

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι