“Γυρίζει σελίδα” το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Υστερόγραφα Team
Posted on April 21, 2017, 6:00 am
1 sec

Πηγή: anaskopisi.gr

Την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών ανακτά ολοένα και περισσότερο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης που δείχνει να «γυρίζει σελίδα» προς το θετικότερο. Τα νούμερα της τηλεθέασης το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένα, επιβεβαιώνοντας την καλή δουλειά που γίνεται στην ΕΡΤ από όσους έχουν αναλάβει να δώσουν ώθηση και κύρος στον τομέα της ενημέρωσης, με την κοινωνία να επιβραβεύει τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και το νέο στυλ του δελτίου ειδήσεων, με κεντρικό παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τα ποσοστά τηλεθέασης αναδεικνύουν την ανοδική πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, όπως και γενικότερα των ενημερωτικών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης. Ενδεικτικό είναι ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι «ειδήσεις» έφτασαν σε διψήφια νούμερα, ξεπερνώντας το 10% σε τηλεθέαση, όταν προ ολίγου χρονικού διαστήματος τα ποσοστά κυμαίνονταν κάπου στο 2%.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι και μετά τις ημέρες του Πάσχα, η «δημοφιλία» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης κρατήθηκε σε υψηλά ποσοστά, σχεδόν στο 7% με 7,5%, ένδειξη ότι το κοινό «έμεινε» στην ΕΡΤ, προτιμώντας την για την σωστή και έγκαιρη ενημέρωσή του. Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανές ότι στο κομμάτι της ενημέρωσης γίνεται σοβαρή προσπάθεια και δουλειά, που σταδιακά αποτυπώνεται στα ποσοστά τηλεθέασης που είναι εμφανώς ανεβασμένα.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι