Γκουτζάνης: Επιτρέπουν οι εργαζόμενοι να κλείσει ο ΔΟΛ, προκειμένου να μην… εγκαταλείψει τη γραμμή υπέρ ΝΔ;

Υστερόγραφα Team
Posted on January 30, 2017, 2:03 pm
4 secs

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο δημοσιογράφος Σπύρος Γκουτζάνης αναρωτιέται για τη στάση που κρατούν οι εργαζόμενοι στο Συγκρότημα Λαμπράκη, βλέποντας ότι ο ΔΟΛ οδηγείται σε λουκέτο, επειδή ορισμένοι δεν επιθυμούν να “εγκαταλείψει τη γραμμή στήριξης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Ο Σπύρος Γκουτζάνης ανακαλεί από τη μνήμη και όσα έζησε στο “Πρώτο Θέμα”, την περίοδο της μεγάλης σύγκρουσης του Θέμου Αναστασιάδη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να στηρίζουν τον πρώτο, και να διασφαλίζουν έτσι τη μακρά πορεία του εντύπου ως πλέον επιτυχημένης κυριακάτικης εφημερίδας.

Ο Σπύρος Γκουτζάνης έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική σελίδα του στο Facebook:

“ΑΝ κατάλαβα καλά ο ΔΟΛ κλείνει γιατί ένας πυρήνας στελεχών απορρίπτει την λύση Μουλόπουλου και του επιχειραματία που ενδεχομένως μπορεί να μπει, προκειμένου να μην αλλάξει γραμμή και εγκαταλείψει τη ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απορία μου είναι γιατί το επιτρέπουν οι εργαζόμενοι;

Πριν από 9 χρόνια τέτοιες ημέρες οι εργαζόμενοι του Πρώτου Θέματος -που είχα την τιμή να είμαι εκπρόσωπός τους-, πήραμε κάποιες αποφάσεις και στηρίξαμε τον έναν εκ των ιδιοκτητών. όχι γιατί μας φαινόταν καλός -άλλωστε έγινε από το ΠΘ ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος που μετά μας έδειξε την ευγνωμοσύνη του απολύοντάς με, δίχως καν εξήγηση ή έστω αφορμή-, αλλά γιατί κρίναμε, και σωστά όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, ότι αυτός ήταν ο τρόπος για να σώσουμε την εφημερίδα και τις δουλειές μας.

Παρομοίως το 2011 δεχθήκαμε περικοπές -παρότι εν τω μεταξύ οι ιδιοκτήτες αυξάναν τον πλούτο τους-, γιατί όπως επίσης αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, ήταν ο τρόπος για να επιβιώσει η εφημερίδα κι εμείς μαζί της. (ανεξαρήτως του πλούτου των ιδιοκτητών, η κρίση δεν σήκωνε τέτοιες αμοιβές).

Το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι κάποιες φορές αν θες να επιβιώσεις οφείλεις να προσαρμόζεσαι. Και όπως λέει και ένας δημοσιογράφος και πολιτικός, οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν λόγω του μετεωρίτη ή της αλλαγής του κλίματος, εξαφανίστηκαν γιατί δεν προσαρμόστηκαν”.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι