Γιατί “χάθηκε” και τι σχεδιάζει ο Ιβάν Σαββίδης

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 27, 2017, 12:11 pm
0 secs

Η “εξαφάνιση” του Ιβάν Σαββίδη, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός νέου σίριαλ που θα παιχθεί από τη νέα σεζόν στο Mega. Το κανάλι των εκδοτών, στο οποίο ο δυναμικός επιχειρηματίας κατάφερε να πατήσει πόδι, όχι όμως στον βαθμό που προσδοκούσε, καθώς η ήττα του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη μάχη για τη δημοπρασία του ΔΟΛ, του στέρησε τη δυνατότητα να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του Μεγάλου Καναλιού.

Τον τελευταίο μήνα, δηλαδή μετά την ήττα του στη μάχη για το Συγκρότημα Λαμπράκη, ο Ιβάν Σαββίδης έχει επιλέξει να αποσυρθεί διακριτικά από το προσκήνιο. Ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και τις επιχειρήσεις του, και δεν δίνει τροφή για σχόλια αναφορικά με την εμπλοκή του στα ΜΜΕ.

Η ξαφνική αλλαγή στάσης ενός επιχειρηματία που, με τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο έδειξε ότι δεν μασάει τα λόγια του, ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι αιφνιδιάστηκε από τις εξελίξεις με τον ΔΟΛ, δεν είχε εκτιμήσει σωστά τα δεδομένα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, και καθώς η υποθεση Πήγασου και της οικογένειας Μπόμπολα είναι εξαιρετικά μπλεγμένη, επιλέγει την αποστασιοποίηση. Για να θωρακιστεί, και σταδιακά να κλείσει τα μέτωπα που έχει ανοίξει, όπως για παράδειγμα αυτό με τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον σημερινό πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπάρχουν και άλλοι, που πιστεύουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης κινείται στρατηγικά στο παρασκήνιο, για να πετύχει όσα δεν πέτυχε με τις… μετωπικές μάχες τις οποίες είχε επιλέξει πριν από μερικούς μήνες. Ώστε να εδραιώσει την παρουσία του στα ΜΜΕ, και να μπορεί να λειτουργήσει ως “παίκτης”, ενόψει και των αναμενόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Το… κοντινό μέλλον θα δείξει ποιά από τις δυο παραπάνω προσεγγίσεις έχει δόση αλήθειας για τον Ιβάν Σαββίδη. Ηττήθηκε και… υποχωρεί, ή… περιμένει τη σειρά του για τη ρεβάνς.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής