Γιατί ο Φαήλος κερδίζει πόντους στη βάση της ΝΔ…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 12, 2016, 3:36 pm
5 secs

 

Screen Shot 2016-08-12 at 3.33.40 PM

Λίγοι το περίμεναν ενδεχομένως, είναι ωστόσο αλήθεια ότι, όσο περνάει ο καιρός, ο Φαήλος Κρανιδιώτης κερδίζει πόντους στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας, και εξελίσσεται σε πολιτικό πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο δυναμικός δικηγόρος, που έπεσε σε… τείχος συμφερόντων στην προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Πειραιά, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για την ανάγκη να μην διολισθήσει η παράταξη την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής σε… συνοδοιπόρο της διαπλοκής. Αλλά και να σπάσει τη “συμφωνία της ντροπής”, με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που από την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προκάλεσε ολέθρια ζημιά στην αξιακή υστεροφημία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ηττήθηκε τελικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε μετά από λίγο καιρό στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη, με αφορμή επιθετικά σχόλια του μαχητικού δικηγόρου στα social media. Η “απάντηση” απ’ την πλευρά του Φαήλου Κρανιδιώτη ήρθε με την ίδρυση της Νέας Δεξιάς, που αν και στηρίζεται περισσότερο στον εθελοντισμό των στελεχών της, έχει καταφέρει ήδη να καταγράψει ζωηρή παρουσία, ιδίως στα social media, εκεί όπου διεξάγονται οι σύγχρονες πολιτικές μάχες.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δείχνει όσο περνάει ο καιρός να κερδίζει πόντους στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Να βρίσκει συνομιλητές και ακροατήριο στην κοινωνική βάση της κεντρικής παράταξης της Κεντροδεξιάς. Βοηθάει βέβαια σε αυτό και η στρατηγική αμηχανία της πρώην Συγγρού νυν Πειραιώς, σε μια σειρά από θέματα, με κορυφαίο τη σιωπή για το σκάνδαλο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Την ώρα που δημοσιογράφοι όπως ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων έκανε… training σε βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή ή όταν ιστορικοί υβριστές της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά της Κεντροδεξιάς, από το Ποτάμι, τη Δράση και το σημιτικό ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν επίσης ύβρεις κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έκανε το αυτονόητο.

Επέδειξε πολιτικά αντανακλαστικά, και υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή, έναν πρωθυπουργό-πατριώτη, όπως ο ίδιος ο Φαήλος Κρανιδιώτης τον περιγράφει. Και όσο η αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται, τόσο ο Φαήλος θα… οργώνει χωρίς αντίπαλο στην κοινωνική βάση της παράταξης.

Ειδικά από τη στιγμή που δείχνει να αρθρώνει περισσότερο συμβατό με την πραγματικότητα λόγο, σε μια σειρά από ζητήματα αιχμής.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής