Γιατί… κερνάει ο Τσίπρας, μετά τη “νεκρανάσταση” Σημίτη

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on April 01, 2017, 12:00 pm
0 secs

Τα χαμόγελα περισσεύουν, και είναι… λογικό. Η “επιστροφή” Σημίτη, ή μάλλον η απόπειρα “νεκρανάστασης” του πρώην πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έχουν οπλίσει με αισιοδοξία τον Αλέξη Τσίπρα.

Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε πολιτικά δύσκολη θέση. Αναζητεί λοιπόν ισοδύναμα εκτόνωσης της οργής του κόσμου για την ανυπόφορη οικονομική πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες. Αν τα ισοδύναμα αυτά προσφέρονται και για… συγκρίσεις, ακόμη καλύτερα.

Ο Κώστας Σημίτης αποτελεί απεχθές πρόσωπο για τους Έλληνες. Ίσως κανένας άλλος πρώην πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, ακόμη και οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, που πέφτοντας από την εξουσία είχαν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής, δεν προκαλεί μέχρι και σήμερα τέτοια πάθη στους Έλληνες.

Ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ταυτίστηκε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Με μια μαύρη περίοδο για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, που έπεσε θύμα της πιο βίαιης αναδιανομής πλούτου που έχει συντελεστεί από ιδρύσεως νέου ελληνικού κράτους.

Μέχρι και σήμερα, μέχρι και τη… νύχτα που επέστρεψε στην τηλεόραση, όπως… νύχτα είχε δραπετεύσει από την εξουσία, παραχωρώντας το θαμπό δαχτυλίδι στον τελευταίο των Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης εμφανίζεται ως αμετανόητος και αδιόρθωτος. Δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη, πόσο μάλλον ολέθρια, στη δική του διακυβέρνηση.

Η “νεκρανάστασή” του ήταν μια… χρυσή χορηγία προς τον Αλέξη Τσίπρα, προσφέροντάς του πολιτικές ανάσες. Και η διαπίστωση αυτή, έχει τη σημασία της για το μέλλον.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος