Γεωργία Μανιάτη: Μαθήματα ζωής…

Υστερόγραφα Team
Posted on November 27, 2017, 10:51 pm
1 sec

Γράφει η Γεωργία Μανιάτη

Πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Με αφορμή το περιστατικό στη Μάνδρα με τις πλημμύρες, αμέσως καμπανάκι κινδύνου χτύπησε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μετά τα δεκάδες θύματα, υπάρχουν ακόμη άτομα που έχουν πληγεί από τις καταστροφές και χρειάζονται άμεσα την βοήθεια μας. Στην έκκληση για βοήθεια πολύς κόσμος κινητοποιήθηκε. Από κάθε άκρη της Ελλάδας στέλνονται καθημερινά τρόφιμα, ρούχα κι οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας που θα είναι χρήσιμο.

Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε οικογένεια εξαιτίας της κρίσης, τόσος κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κυρίως των Δήμων για την συγκέντρωση αγαθών γι’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό αποτελεί ακόμα ένα σημάδι ότι δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας. Προσωπικά θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που συνέβαλαν σε αυτό, δεν το έκαναν για να ‘’φανούν”, για να δειχθούν και να τους πουν «μπράβο» για την κίνηση τους. Για τον λόγο αυτόν αξίζουν ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια. Αυτό είναι το νόημα, η κίνηση Χωρίς αντάλλαγμα. Δεν έχει σημασία τι μπόρεσε να δώσει ο καθένας αλλά ότι το έδωσε. Ακόμη κι ένα κουτάκι γάλα είναι αρκετό.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι αξιέπαινη αυτή η κίνηση. Ας συνεχίσουμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους εσάς. Συνεχίστε να δίνετε μαθήματα Ζώης!

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι