Γεωργία Μανιάτη: Θα μάθουν οι Έλληνες την… αξιοκρατία;

Υστερόγραφα Team
Posted on December 14, 2017, 2:30 am
2 secs

Γράφει η Γεωργία Μανιάτη

Πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Αξιοκρατία, λέξη άγνωστη απ’ ό,τι φαίνεται για τη χώρα μας. Η αναφορά αυτή δεν θα μπορούσε ν’ απευθύνεται πουθενά αλλού από το ελληνικό δημόσιο. Ένα απλό και επίκαιρο παραδείγμα για την εν λόγω διαπίστωση είναι οι μεταγραφές των φοιτητών οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό. Προσωπικά, είδα παιδιά που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη μεταγραφή και με το παραπάνω, να παλεύουν με ενστάσεις και παρακάλια για να γίνει δεκτή. Κι από την άλλη, είδα και παιδιά που απλά δεν τους άρεσε η πόλη που πέρασαν, να κάνουν αίτηση μεταγραφής και να την παίρνουν χωρίς κόπο. Κι αυτό γιατί; Γιατί φυσικά η δεύτερη κατηγορία είχε τις κατάλληλες άκρες που το επέτρεπαν. Ποιό το αποτέλεσμα; Παιδιά που πραγματικά είχαν ανάγκη μια μεταγραφή για οικονομικούς, οικογενειακούς ή άλλους λόγους να μένουν εκτός, και άλλοι να… καλοπερνούν, σε μια πόλη περισσότερο του γούστου τους.

Άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι οι οκτάμηνες συμβάσεις στους δήμους. Και σε αυτή την περίπτωση ‘’τηρείται” σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με τα μόρια που έχουν οι αιτούντες. Το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα το ίδιο. Άτομα που είχαν ανάγκη για δουλειά έμειναν εκτός, ενώ άλλοι που απλά ήθελαν κι άλλα χρήματα, με τις κατάλληλες διασυνδέσεις βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει πια με αυτές τις συνθήκες.

Μήπως ήρθε ο καιρός να μάθει ο Έλληνας τη λεγόμενη αξιοκρατία; Πρέπει επιτέλους οι παροχές του κράτους να λειτουργούν σωστά και εξυπηρετούν τον κόσμο που πραγματικά τις δικαιούνται και τις έχουν ανάγκη.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι