Β. Φεύγας: Το διαβατήριο της αξιοπιστίας για την Ελλάδα μετά την κρίση

Υστερόγραφα Team
Posted on August 02, 2018, 8:16 am
2 secs

Του Βασίλη Φεύγα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο capital.gr

 

Καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις, κυρίως όμως η αίσθηση που αποκομίζει ο καθένας στον προσωπικό περίγυρο και τις συναναστροφές του, επιβεβαιώνει ότι, μετά από 8 χρόνια κρίσης και Μνημονίων, η ελληνική κοινωνία θα εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, με την ψήφο ευθύνης της στις επόμενες εκλογές, η αξιοπιστία είναι το διαβατήριο που θα επιτρέψει στη χώρα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Να διορθώσει τη ζημιά από την περίοδο 2015-2018 και τη διακυβέρνηση Τσίπρα, που προκάλεσε σημαντικές ρωγμές στην αξιοπιστία της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απέναντι στην κοινωνία, στην οποία είναι προορισμένο να λογοδοτεί.

Σε μια εποχή σύγχυσης, αποπροσανατολισμού και ακραίας πόλωσης, η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, να βρεθεί εκείνος που θα πατήσει φρένο στον εθνικό διχασμό.

Γι’ αυτό η αποστολή την οποία αναλαμβάνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, μετά την εντολή ευθύνης που θα τους δώσει ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές, είναι αποστολή ιστορικών διαστάσεων

Να ενώσουν τους Έλληνες, να γιατρέψουν τα πάθη στην ελληνική κοινωνία, να συνδέσουν και πάλι με το νήμα της αξιοπιστίας, πολιτικούς και πολίτες. Ελλάδα και διεθνείς εταίρους και συμμάχους.

Η διακυβέρνηση Τσίπρα, οδυνηρή και επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα, μας έδειξε πόσο ακριβά μπορεί να πληρώσει ένας λαός, μια επιπόλαιη κρίση. Μια επιπόλαιη επιλογή.

Τα χρόνια που χάσαμε λόγω της διακυβέρνησης Τσίπρα, από το 2015 μέχρι σήμερα, εκ των πραγμάτων δεν γυρίζουν πίσω. Δεν έχει λοιπόν νόημα να ανατρέχουμε σε εκείνη την επώδυνη αφετηρία. Έχει ωστόσο νόημα, αξία και τεράστια σημασία, να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Ώστε  να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον.

Η πατρίδα μας θα διεκδικήσει το μέλλον που, λίγο έλειψε να στερηθεί, μονάχα ενωμένη. Μονιασμένη. Αξιοποιώντας τους καλύτερους και ανοίγοντας μια μεγάλη και φιλόξενη αγκαλιά, για όσους δεν το έβαλαν κάτω, δεν απογοητεύτηκαν, και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην κοινή μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα.

Μονάχα έτσι θα ανακτηθεί η αξιοπιστία που έχασαν η χώρα και το πολιτικό σύστημα, λόγω της εποχής Τσίπρα. Και θα οικοδομηθεί ένα ουσιαστικό και ανθεκτικό ανάχωμα στη διολίσθηση προς τον πειρασμό του λαϊκισμού και των άκρων. Των εύκολων λύσεων, που δεν υπάρχουν, αλλά ακούγονται ευχάριστα, όταν η ζωή σου έχει ανατραπεί ριζικά, και έχεις χάσει την ελπίδα και την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι στο χέρι μας, να ξαναφέρουμε την Ελλάδα στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων. Με ρεαλισμό και αυτοπεποίθηση.

Με την κοινωνία όρθια, περήφανη και αποφασισμένη.

* Ο κ. Βασίλης Φεύγας είναι Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι