Β. Φεύγας: Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, τελείωσε

Υστερόγραφα Team
Posted on August 07, 2018, 10:36 am
1 sec

 

Γράφει ο Βασίλης Φεύγας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Εστία”

 

Η τραγική και ασυγχώρητη διαχείριση της ανείπωτης τραγωδίας των πυρκαγιών, ανέδειξε μεταξύ άλλων την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Την οποία, υποτίθεται ότι, ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, για λογαριασμό του εαυτού του, των υπουργών του, και κάθε κυβερνητικού στελέχους που είχε εμπλοκή και ευθύνες για τις μοιραίες συνέπειες της αβελτηρίας τους.

Η πολιτική ευθύνη ωστόσο, απαιτεί δυο πράγματα. Πρώτα απ΄όλα, πολιτικό, και στη συνέχεια αίσθημα ευθύνης Με τη σημερινή κυβέρνηση, διαπιστώνουμε πολλαπλώς και σε πλείστες περιπτώσεις ότι απουσιάζουν και τα δυο. Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του δεν συμπεριφέρονται ως πολιτικοί. Δηλαδή, ως εντολοδόχοι της έγκρισης του ελληνικού λαού να διαχειρίζονται την καθημερινότητα και να διαμορφώνουν το μέλλον μας, προς το συμφέρον όλων μας.

Και φυσικά, δεν διακρίνονται ούτε καν από ίχνος αίσθησης ευθύνης. Ευθύνης για το αξίωμά τους, κυρίως όμως ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Μετά λοιπόν από την ανείπωτη τραγωδία των πυρκαγιών, ακολούθησε η τραγωδία της κυβερνητικής αδιαφορίας. Της άρνησης αποδοχής της ευθύνης που αναλογούσε στον καθένα από όσουν εμπλέκονταν, λιγότερο ή περισσότερο. Ήταν εμφανής, και είναι μέχρι και σήμερα, η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διαχειριστεί επικοινωνιακά την τραγωδία. Να περιορίσει τη ζημιά, για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Να αλλάξει τη συζήτηση. Να αποπροσανατολίσει.

Βασική αρχή της επικοινωνίας είναι ότι, το μέσο είναι το μήνυμα. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του απέδειξαν ότι αποτελούν το απολύτως λάθος μέσο-μήνυμα. Και επίσης, η κοινωνία πρέπει να είναι πρόθυμη να σε ακούσει. Μόνο που η ελληνική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει άλλες ευκαιρίες σε αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει τις δικαιολογίες της.

Επειδή, μεταξύ άλλων, δεν ακούει καμία συγγνώμη. Για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, πάντα φταίνε οι άλλοι. Πάντα ευθύνεται κάποιος άλλος. Ποτέ ο ίδιος. Ποτέ οι ίδιοι.Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, τελείωσε.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι