Βασίλης Σπανάκης: Στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα αγγίξει ιστορικά ποσοστά, γιατί λέει την αλήθεια

Υστερόγραφα Team
Posted on October 23, 2016, 5:00 pm

screen-shot-2016-10-23-at-4-53-36-pm

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μίχο

Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις διαδικασίες “ανανέωσης και διεύρυνσης” που είχε προαναγγείλει κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Μια πολυεπίπεδη ανανέωση, που εκτός των άλλων
περιελάμβανε και αλλαγή της έδρας του κόμματος. Σύντομα, ο πρόεδρος της κεντροδεξιάς όρισε νέα “σκιώδη” κυβέρνηση, επέλεξε το νέο γραμματέα του κόμματος, τοποθέτησε στην αντιπροεδρία της ΝΔ δύο στελέχη διαφορετικών εσωτερικών “τάσεων”, άλλαξε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και όρισε μερικούς νέους γραμματείς. Μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Σπανάκης.

Ο 39χρονος οικονομολόγος ανέλαβε την θέση της γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. Θέση, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή η ηγεσία με τη βάση του κόμματος και το αντίστροφο, ώστε να γίνει πράξη το “άνοιγμα στην κοινωνία”, για το οποίο ο πρόεδρος και οι επιτελείς του κάνουν διαρκώς λόγο. Ο κ. Σπανάκης μιλά αποκλειστικά στα Υστερόγραφα, στη πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη της θέσης του γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ.

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει ότι υπήρξε υψηλό ποσοστό ανανέωσης στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τον Απρίλιο, κάτι που γι’ αυτόν προδιαγράφει “υψηλό ποσοστό για τη ΝΔ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές”. Σχετικά με τα ζητήματα της γραμματείας του, αναφέρει ότι συνεχώς εγκαινιάζονται γραφεία του κόμματος σε όλη την χώρα και υποστηρίζει ότι το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα στελέχη και ο κόσμος, οφείλεται στο “ότι η μόνη λύση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την Συμφωνία Αλήθειας που θέλει να συνάψει με τους Έλληνες πολίτες”.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη “τεχνοκράτη”  που “μπορεί να ορθώσει το σωστό εθνικό ανάστημα”. Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι στις επόμενες εκλογές η ΝΔ “θα αγγίξει ιστορικά ποσοστά γιατί λέει την αλήθεια”. Αναφορικά με το κυβερνών κόμμα, τονίζει ότι όσο καθυστερεί να προκηρύξει εκλογές “αυξάνει τα προβλήματα της χώρας” και “την εκλογική υπεροχή της ΝΔ”.

Ερωτηθείς για τον αν θα πολιτευτεί στην Β’ Αθηνών όπως φημολογούνταν, εξηγεί πως “για να πετύχεις στα κομματικά, πρέπει να κάνεις πίσω τις προσωπικές φιλοδοξίες”, προσθέτωντας ότι τον ενδιαφέρει “να γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση”.

Ακόμα, σημειώνει ότι παρατηρεί την επιστροφή παλαιών στελεχών αλλά και την προσχώρηση νέων από άλλα κόμματα στην κεντροδεξιά παράταξη. Επίσης, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία του στην τοπική τοπική αυτοδίοικηση ως υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου. Τέλος, μιλάει για τον ελεύθερο χρόνο του, τον οποίο μοιράζεται με τον γιο του αλλά και για το ποιο βιβλίο διάβασε προσφάτως.

screen-shot-2016-10-23-at-4-53-10-pm

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Σπανάκη στα Υστερόγραφα:

-Αρχικά εξηγήστε μας ποιες είναι αρμοδιότητες της Γραμματείας Οργανωτικού.

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω κύριε Μίχο για την δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους αναγνώστες σας. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης η Γραμματεία Οργανωτικού έχει την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων των Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει 17 Περιφερειακές Οργανώσεις, 66 Νομαρχιακές Οργανώσεις και 339 Τοπικές Οργανώσεις σε ολόκληρη την χώρα. Από τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές προέκυψε ένα ιστορικό ποσοστό ανανέωσης στα στελέχη των Οργανώσεων γεγονός, που προδιαγράφει και το υψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές.

Η Γραμματεία Οργανωτικού συντονίζει τις δράσεις μέσα από μία συγκεκριμένη δομή και απαρτίζεται από αξιόλογα πρόσωπα. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν και οι 66 Τομεάρχες – Σύνδεσμοι μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και των Νομαρχιακών Οργανώσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο των Οργανώσεων μας.

Πιστεύουμε στις δυνατές Οργανώσεις. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει Τοπικές Οργανώσεις και έχει την δυνατότητα, να λαμβάνει καθημερινά τον παλμό της κάθε τοπικής κοινωνίας. Η ΝΔ έχει ανοίξει τις πόρτες της στην ελληνική κοινωνία μέσα από τις εύστοχες δράσεις των Οργανώσεων μας σε ολόκληρη την χώρα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε, ότι συνεχώς εγκαινιάζονται νέα γραφεία ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε ως Γραμματεία τους 7 Στρατηγικούς Στόχους για τις Οργανώσεις μας, με σκοπό να υπάρχει γεωγραφική κάλυψη ακόμη και στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους ακόμη και στο πλέον απομακρυσμένο χωριό της χώρας”.

-Πραγματοποιείτε συνόδους προέδρων και στελεχών των Οργανώσεων ανά την Ελλάδα, αναφορικά με ζητήματα της γραμματείας σας. Παρατηρείτε ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου;

“Τα στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού δραστηριοποιούνται ως επί τω πλείστον εκτός των γραφείων τους, διότι οι μάχες με την καθημερινότητα και κυρίως οι εκλογικές μάχες κερδίζονται στο πεζοδρόμιο, στην αγορά, στους χώρους εργασίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρώτος δίνει το παράδειγμα με συστηματικές εξορμήσεις και επισκέψεις σε ολόκληρη την χώρα. Πρόσφατα επισκέφθηκε το Λαύριο, την Νεμέα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, αύριο επισκέπτεται την Ελευσίνα, υπάρχει δε ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε ολόκληρη την χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο διεξάγονται σε ολόκληρη την χώρα Σύνοδοι προέδρων και στελεχών των Οργανώσεων, με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων στην λειτουργία των Οργανώσεων και κυρίως την κατάθεση προτάσεων από τα Στελέχη των Οργανώσεων προς την Γραμματεία Οργανωτικού. Στις Συνόδους παρουσιάζουμε τους στρατηγικούς στόχους της Γραμματείας μας για το μέλλον των Οργανώσεων μας και γίνεται ένα γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με τα στελέχη. Μέχρι σήμερα έχουμε επισκεφθεί περισσότερες από 32 Νομαρχιακές Οργανώσεις και μέχρι τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος Συνόδων σε όλες τις Νομαρχιακές Οργανώσεις της χώρας.

Ναι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στην προσέλευση των στελεχών, αλλά επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω και ένα κλίμα αγωνίας των στελεχών για το μέλλον της χώρας. Ο λόγος που ενεργοποιούνται είναι γιατί βλέπουν ότι η μόνη λύση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την Συμφωνία Αλήθειας που θέλει να συνάψει η παράταξη μας με τους Έλληνες πολίτες. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική που από το 1974 μέχρι σήμερα στέκεται όρθια και είναι παράταξη εξουσίας, γιατί στέκεται διαχρονικά με υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά θα είναι και η παράταξη που θα ξαναγραφτεί με χρυσά γράμματα στην ελληνική ιστορία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως η παράταξη που έβγαλε την Ελλάδα από τα Μνημόνια και την κρίση.

Είμαι βέβαιος, ότι το ενδιαφέρον των Στελεχών να προσφέρουν εθελοντικά για το καλό της παράταξης και της χώρας είναι μία μικρή ένδειξη του κλίματος, που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία και που θα εκφραστεί στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές. Στις επόμενες Εθνικές Εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα αγγίξει ιστορικά ποσοστά γιατί λέει την αλήθεια”.

screen-shot-2016-10-23-at-4-53-21-pm

-Σε ποια θέματα της καθημερινότητας εστιάζουν οι πρόεδροι των τοπικών και τα στελέχη σε αυτές τις ομιλίες;

“Στις συνόδους γίνεται κυρίως ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, με σκοπό την καταγραφή οργανωτικών και μη προβλημάτων των Οργανώσεων, προκειμένου να αφουγκραστούμε το κλίμα της κάθε τοπικής κοινωνίας. Είναι πασιφανές, ότι η «συνταγή» της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Τα θέματα που απασχολούν τις Συνόδους μας, πέρα από τα Οργανωτικά, εστιάζονται στην οικονομική κρίση, στην αποτυχημένη πολιτική των κυβερνώντων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, στην αγροτική πολιτική, κυρίως στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν σε όλες τις ηλικίες, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά και στα αστικά κέντρα αλλά και στην Περιφέρεια καθώς επίσης σε θέματα Παιδείας, θέματα λειτουργίας των δομών του κράτους, δημόσιων υπηρεσιών, Κέντρων Υγείας, Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ κ.α. Θα ήταν παράλειψη μου, αν δεν σας ανέφερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το σίγουρο είναι ότι οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι μέσα στην κοινωνία και στην καθημερινότητα των πολιτών”.

-Την Παρασκευή 14/10 ορίσατε τους νέους τομεάρχες-συνδέσμους μεταξύ της γραμματείας Οργανωτικού και των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ. Το μήνυμα έλεγε “πλήρη εκλογική ετοιμότητα”. Είναι γνωστό ότι η ΝΔ ζητά εκλογές. Πιστεύετε όμως ότι η κυβέρνηση ούσα αρκετές μονάδες πίσω δημοσκοπικά θα επιχειρήσει να πάει σε εκλογές;

“Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει εκλογές και αυτό κομματικά μεταφράζεται σε κλίμα πλήρους εκλογικής ετοιμότητας, με σκοπό την προώθηση του πολιτικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας και μέσα από τα Στελέχη των Οργανώσεων σε κάθε γωνιά της χώρας. Η ΝΔ ζητά εκλογές διότι οι πολλαπλές συνέπειες της παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι χειρότερες από το ενδεχόμενο οικονομικό κόστος μιας εκλογικής διαδικασίας. Και η ζημία που επιφέρει αυτή η κυβέρνηση είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ανεπανόρθωτη.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση με συγκεκριμένα ρεαλιστικά και κοστολογημένα μέτρα. Ζητάμε άμεσα εκλογές γιατί η παράταξή μας είναι ο εγγυητής εξόδου της Ελλάδος από την κρίση και τα Μνημόνια.

Η ελληνική κοινωνία με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν βλέπει φως στο τούνελ, βλέπει αδιέξοδα και ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις. Αντιθέτως, με τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη, βλέπει την αλήθεια και τον ρεαλισμό. Βλέπει έναν άνθρωπο τεχνοκράτη και μία προσωπικότητα που μπορεί να ορθώσει το σωστό εθνικό ανάστημα για την Ελλάδα. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί τις εκλογές αυξάνει δύο πράγματα: πρώτον, τα προβλήματα της χώρας και δεύτερον, την εκλογική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

-Κατέχετε ομολογουμένως νευραλιγκή θέση στον κομματικό μηχανισμό. Το τελευταίο διάστημα γράφτηκε εντόνως, σε κυριακάτικα έντυπα, ότι σκοπεύετε να πολιτευθείτε και μάλιστα στη Β’ Αθηνών. Το επιβεβαιώνεται;

“Στις 22 Ιανουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με Απόφαση του μου εμπιστεύτηκε την Γραμματεία Οργανωτικού, μία Γραμματεία που κατά την άποψη πολλών κομματικών στελεχών αποτελεί το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα της παράταξης μας. Καθημερινά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο Πρόεδρος. Η Γραμματεία Οργανωτικού έχει πολλή δουλειά μπροστά της προκειμένου να υλοποιήσει τους 7 στρατηγικούς της στόχους για τις Οργανώσεις μας σε ολόκληρη την χώρα.

Είχα την τύχη να μεγαλώσω μέσα στις κομματικές Οργανώσεις. Ο πατέρας μου επί σειρά ετών ήταν Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης και Πρόεδρος Νομαρχιακής Οργάνωσης και εγώ προσωπικά έχω περάσει από όλα τα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι μέρος της ζωής μου. Έχω ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση, με τον Συνδικαλισμό και με τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Σήμερα ο Πρόεδρος της παράταξης που υπηρετώ από μαθητής, μου εμπιστεύτηκε την θέση του Γραμματέα Οργανωτικού, η οποία έχει πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις. Οφείλω να υλοποιήσω την Εντολή του Προέδρου. Ως Γραμματέας Οργανωτικού οφείλω να βάλω και εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για την πολύτιμη βοήθεια τους, το δικό μας λιθαράκι στην Οργάνωση του κόμματος, ενός κόμματος με ιστορία, ενός κόμματος που διαχρονικά μιλά την γλώσσα της αλήθειας. Να συμβάλλουμε στην Οργάνωση του κόμματος για το καλό της χώρας.

Σήμερα σε ολόκληρη την χώρα υπάρχουν περισσότερα από 4.500 κομματικά στελέχη που είναι κοντά στις Οργανώσεις και αρκετές χιλιάδες που καθημερινά είναι σε επικοινωνία με τις Οργανώσεις, ως μεταδότες του παλμού της καθημερινότητας της κάθε τοπικής κοινωνίας, σε μία μεγάλη προσπάθεια να συμβάλλουν στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και στον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου. Για να πετύχεις στα κομματικά όργανα και στην Οργάνωση, πρέπει να αφήσεις έξω τις προσωπικές φιλοδοξίες όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Και εγώ θέλω να πετύχω προκειμένου να δούμε την μεγάλη μας παράταξη Κυβέρνηση. Είναι κοντά πιστεύω η ώρα, που θα δουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να λαμβάνει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης”.

-Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι επιτελείς του κάνουν διαρκώς λόγο για το “άνοιγμα στην κοινωνία” που πρέπει να κάνει το κόμμα σας. Θέλω να σας ρωτήσω, αν εσείς έχετε παρατηρήσει επιστροφές μελών/στελεχών στη παράταξη ή προσχωρήσεις από άλλα κόμματα;

“Στην ερώτηση αυτή έχουν απαντήσει οι 420.000 πολίτες που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τα 126.557 μέλη που εξέλεξαν τον Απρίλιο του 2016 τους Προέδρους των Οργανώσεων, τις νέες Τοπικές Επιτροπές των Οργανώσεων καθώς και τους Συνέδρους για το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο. Επίσης, την ερώτηση αυτή την απαντούν καθημερινά και οι χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται κοντά στις δράσεις των Οργανώσεων μας και που όλες ολοκληρώνονται με επιτυχία. Να σας θυμίσω την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση των Οργανώσεων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος.

Όμως, το άνοιγμα στην κοινωνία έχει πολλά επίπεδα πέρα από τα Οργανωτικά θέματα. Να σας επισημάνω την διαδικασία-διαβούλευση σύνταξης του κυβερνητικού προγράμματος, το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών και πολλές άλλες ενέργειες. Ναι, έχω παρατηρήσει ιστορική επιστροφή μελών και στελεχών. Ναι καθημερινά παρατηρώ στελέχη άλλων παρατάξεων να έρχονται κοντά στην Νέα Δημοκρατία. Και να σας θυμίσω ότι η ΝΔ διεξήγαγε το 10ο Τακτικό της Εθνικό Συνέδριο με υψηλό ποσοστό νέων αιρετών συνέδρων, που άγγιξε το 66% με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη”.

-Ήσασταν υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου σε ηλικία μόλις 29ετων και καταγράψατε το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει συνδυασμός στην περιοχή, στηριζόμενος από τη ΝΔ και μάλιστα με αντίπαλο Δήμαρχο που είχε ποσοστό 64% και έχασε 20%. Επίσης το 2010 φθάσατε στην πηγή και δεν ήπιατε νερό στον ενιαίο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου φθάνοντας στον Ταύρο την δεύτερη Κυριακή στο 49,8% Θα ξανα ασχολούσασταν με την τοπική αυτοδιοίκηση;

“Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκα γιατί λατρεύω την γειτονιά που μεγάλωσα, την περιοχή του Μοσχάτου αλλά κυρίως γιατί είχαμε ολοκληρωμένη πρόταση ανάπλασης της περιοχής μας. Μίας περιοχής, που παραμένει ξεχασμένη ακόμη και σήμερα από το κεντρικό κράτος. Μιας περιοχής με ποσοστά ανεργίας, που ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο πανελλαδικό όρο και με αναξιοποίητο το παραλιακό της μέτωπο συνολικής έκτασης, που ξεπερνά τα 240 στρέμματα και που ακόμη και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο. Από μαθητής ασχολούμαι με τα κοινά, ασχολούμαι με τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Το 2014 ενώ είχα την θέληση, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ με τις Περιφερειακές Εκλογές, ενώ ταυτόχρονα μαζί με τους συνεργάτες μου αποφασίσαμε να κλείσουμε τον κύκλο μας στον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όταν έχεις μέσα σου την θέληση της προσφοράς αυτό δεν φεύγει με τίποτα. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος έκφρασης της. Από την αυτοδιοικητική μου ενασχόληση παρατήρησα, ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που προσφέρουν αθόρυβα, ανώνυμα και χωρίς να διεκδικούν ψήφο μέσα σε συλλόγους, στην εκκλησία και σε διάφορους φορείς. Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ενεργοποίηση και η ευαισθητοποίηση περισσοτέρων πολιτών για να προσφέρουν, γιατί υπάρχουν κρυφές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία ανεξαρτήτως εισοδήματος, που θέλουν να προσφέρουν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βάζει, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, τα καλούπια εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε τοπική κοινωνία”.    

screen-shot-2016-10-23-at-4-53-28-pm

-Ιδεολογικοπολιτικά που ακριβώς τοποθετείτε τον εαυτό σας;

“Βρισκόμαστε σε μία περίοδο έντονης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που οι ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις οφείλουν να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο ενεργειών εθνικής ανάτασης. Είναι βέβαιο, ότι ανεξάρτητα από την ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση του καθενός η αγωνία για το μέλλον της χώρας και η κοινή εθνική προσπάθεια, που πρέπει να καταβληθεί, αγγίζει πολίτες όλων των ιδεολογικών χρωμάτων. Η προσωπική και οικογενειακή μου ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση είναι στον χώρο της κεντροδεξιάς”.

-Ας πούμε και κάτι μη πολιτικό. Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας.

“Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ περιορισμένος ελεύθερος χρόνος. Προσπαθώ να τον αξιοποιώ με τον μόλις 15 μηνών γιο μου, σε ήπια αθλητική δραστηριότητα με περπάτημα και διαβάζοντας φορολογικά περιοδικά που άπτονται της επιστήμης μου”.

-Ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία;

“Το τελευταίο βιβλίο που έχω διαβάσει και που εντάσσει τη σημερινή κρίση σε ένα πλαίσιο ιστορικής διάρκειας είναι του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Στάθη Καλύβα με τίτλο «Καταστροφές και Θρίαμβοι»”.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι