Αφέθηκαν ελεύθεροι Τζένος-Κουρτάκης. Απολογούνται την Παρασκευή

Υστερόγραφα Team
Posted on January 11, 2017, 5:17 pm

Προθεσμία για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο ο Γιάννης Κουρτάκης και ο  Παναγιώτης Τζένος, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. 

Τη σχετική νομική οδό επέλεξαν να ακολουθήσουν οι συνήγοροι του διευθυντικού διδύμου των “Παραπολιτικών”, Μάκης Βορίδης και Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Οι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Παναγιώτης Τζένος βγαίνοντας από τα δικαστήρια μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει».

Ο Κουρτάκης δήλωσε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο “Ελευθερία του Τύπου” δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Χούντα είναι θα περάσει».

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι