Από το Μουντιάλ…. στην αιωνιότητα. Ο Πούτιν “φλερτάρει” με νέα αλλαγή Συντάγματος και… ισόβια Προεδρία

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on June 25, 2018, 6:28 pm
1 sec

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το πιο μαζικό ακροατήριο στον πλανήτη, δηλαδή το κοινό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, έχει γίνει, άθελά του και ακούσια, κοινωνός μιας στρατηγικής μέλλοντος, από τον περισσότερο παρεμβατικό ηγέτη του κόσμου, τα τελευταία χρόνια.

Στη Μόσχα, στη σκιά του Μουντιάλ της Ρωσίας, η καλοκουρδισμένη μηχανή πολιτικής στρατηγικής του Κρεμλίνου, οικοδομεί μεθοδικά το μονοπάτι για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων μιας νέας αλλαγής στο Σύνταγμα, που θα επιτρέψει στον Βλαντιμίρ Πούτιν να παραμείνει στα ηνία της χώρας και μετά το 2024.

Ήδη, κυκλοφορούν ευρήματα δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν τους Ρώσους σε ποσοστό 51% να τάσσονται υπέρ αλλαγών που θα εδραίωναν την παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο… για πάντα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 27% τάσσεται κατά ενός τέτοιου σεναρίου.

Την ίδια στιγμή, πολιτικοί φίλοι του Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν αρχίσει να ρίχνουν στην αρένα τη σχετική προβληματική, με τον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο και το περιβάλλον του να… απέχουν, και να δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, ο σημερινός ένοικος του Κρεμλίνου δεν επιθυμεί μια Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα του επέτρεπε να παραμείνει στην εξουσία και μετά τη λήξη της νέας θητείας του.

Φυσικά, κάτι αντίστοιχο είχε πει και στο παρελθόν. Πριν από την προηγούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής