Απόφαση υψηλού συμβολισμού από Μητσοτάκη. Διαγραφή Μίχαλου, δυο μέρες μετά τη “μεταγραφή” Μαστρογεωργίου

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on June 27, 2018, 7:56 pm
3 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Σε μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, και να δείξει την κατεύθυνση στην οποία θέλει να κινηθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση, υπό τη δική του ηγεσία, στο δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας.

Ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, διέγραψε από μέλος της ΝΔ τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, στέλεχος με μακρά διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, και πολιτικό σύμμαχο της αδελφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, την υποψηφιότητα της οποίας είχε στηρίξει στην εσωκομματική μάχη του 2009, απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο στήριξε στην εσωκομματική μάχη του 2015-2016.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος διεγράφη ως “Δούρειος Ίππος”, με αιχμές για τη στάση του το τελευταίο διάστημα, καθώς αρκετοί πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη τον κατηγορούσαν για… διακριτικό φλερτ με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η διαγραφή Μίχαλου αποκτά πρόσθετο συμβολισμό, καθώς έρχεται 48 ώρες μετά τη “μεταγραφή” του Γιάννη Μαστρογεωργίου, στελέχους προερχόμενου από τη “σημιτική” συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, και επί σειρά πολλών ετών στενού συνεργάτη της Άννας Διαμαντοπούλου, πολιτικής φίλου του πρώην πρωθυπουργού και διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος, και μάλιστα για το ιδεολογικά νευραλγικό πόστο του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”. Δηλαδή, του think tank το οποίο έχει επιφορτιστεί με την παραγωγή και τη ζύμωση ιδεών για τον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς.

Με τη “χειρουργική” απόφασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι, δεν σκοπεύει να ανεχτεί παραφωνίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και από στελέχη που έχουν καταγράψει πολυετή διαδρομή προσφοράς στην Κεντροδεξιά, όπως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, με νικηφόρες μάχες στις εκλογές των Επιμελητηρίων, και την ίδια στιγμή, δεν… πτοείται από εκείνους που εγείρουν ενστάσεις για τις “μεταγραφές” στελεχών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίνει ότι μπορούν να συνδράμουν την προσπάθειά του για ανοικοδόμηση της χώρας, μετά από μια διαφαινόμενη νίκη του στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Για την Ιστορία, να καταγράψουμε τη σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου:

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.

 

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή  Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα. 

 

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν “Δούρειοι Ίπποι”».

 

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής