Αποκάλυψη… τώρα για το Ford GT! (pics)

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on April 25, 2018, 4:21 pm
18 secs

Στη ζωή αξίζει να ονειρεύεσαι. Τα όνειρα, άλλωστε, δεν κοστίζουν. Η πραγματικότητα, αντιθέτως, μπορεί να είναι ονειρική μερικές φορές, όμως κοστίζει αρκετά. Ας πούμε γύρω στις 850.000 ευρώ. Τόσα χρειάζεται να εκταμιεύσει κάποιος για να αποκτήσει το… διαστημικό Ford GT, το «καμάρι» των «μπλε οβάλ», το οποίο παρουσιάστηκε το 2016 και έκτοτε παράγεται σε μόλις 250 αντίτυπα κάθε χρόνο.

Δύο εξ’ αυτών, ένα συμβατικό κι ένα αγωνιστικό, σαν κι αυτό που κέρδισε το 2016 τον επίπονο αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για λίγες ημέρες, στο The Mall Athens, εκεί όπου η Ford Motor Hellas έκανε για ακόμα μία φορά την υπέρβαση, παρουσιάζοντας στο κοινό το GT.

Η… αποκάλυψη του μοντέλου έγινε σχεδόν από… αέρους, μιας και η κορυφαία aerial performer, Κατερίνα Σολδάτου, κατεβαίνοντας από την οροφή του εμπορικού κέντρου προσγειώθηκε ακριβώς δίπλα στα καλυμμένα Ford GT και με μαεστρικές κινήσεις τράβηξε τα μπλε υφάσματα που κάλυπτα τα δύο αυτοκίνητα και τα παρουσίασε στο κοινό.

Νωρίτερα, η ηθοποιός Ινώ Στεφανή είχε βάλει τους παρευρισκόμενους σε κλίμα… Ford GT, δίνοντας τις πρώτες λεπτομέρειες για το εκπληκτικό αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Άμκο Λίναρτς και κινείται από την υπερτροφοδοτούμενη V6 μονάδα ισχύος των 3,5 λίτρων, τεχνολογίας Ecoboost, που αποδίδει 655 ίππους. Συνδυάζεται με 7-τάχυτο κιβώτιο PowerShift διπλού συμπλέκτη.

Όσο για τον Κώστα Στεφανή, μέσα από την τεράστια εμπειρία του από το μπάκετ του συνοδηγού κορυφαίων οδηγών του παρελθόντος, όπως ο Ιαβέρης και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, μας μύησε στην ιστορία του Ford GT. Πάντα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Αυτό το Ford GT αποτελεί την απόλυτη αποτύπωση της έκφρασης “η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία”. Το σχήμα δακρύου του κατασκευασμένου από ανθρακονήματα αμαξώματος, είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης εργασίας στην αεροδυναμική σήραγγα.

Για το… καμάρι της φίρμας που εκπροσωπεί, μίλησε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Hellas, Νίκος Νοταράς, ο οποίος συγκινήθηκε ενθυμούμενος και το δικό του, αγωνιστικό παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος