Αντώνης Λιάρος: Αυτό το απύθμενο μίσος για τον Παπαδήμο…

Υστερόγραφα Team
Posted on May 26, 2017, 1:36 pm
4 secs

 

 

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Αντώνης Λιάρος σχολίασε τις αντιδράσεις για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος σημείωσε με νόημα τα εξής:

 

“Αυτό το απύθμενο μίσος για τον Παπαδήμο, που διαβάζει κανείς στα social media, αναδίδει μια αίσθηση, οτι επιχειρείται ρεβάνς των ηττημένων του εμφυλίου. Και γίνεται πιό εντονο, τώρα, που η σκληρή πραγματικότητα ακυρώνει όλη τη συνταγή των ψευδαισθήσεων. Τα επιχειρήματά τους είναι τόσο κενά και ανερμάτιστα, που αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό κάποιων να διχάσουν την κοινωνία. Να υψώσουν τείχη, ανάμεσα σε αυτούς και τους… άλλους! Γιατί η ηττημένη λογική του εμφυλίου ξανα-ηττάται και ως κυβερνητικό αφήγημα.
Η φρασεολογία τους δεν είναι τυχαία. Είναι επεξεργασμένη πολιτικη. Είναι ιδεολογική πλατφόρμα μίσους και διχασμού. Φθάνουν στο σημείο να δικαιολογούν την τρομοκρατία. Μας θυμίζουν, τη δεκαετία του 80 που μειδιούσαν χαιρέκακα με τις δολοφονίες των Ξηρών και του Κουφοντίνα.
Και επειδή δεν τους ξαναβγαινει το σενάριο, η διχαστική πρακτική και φρασεολογία μίσους θα γινει οξύτερη σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις! Θα τους αφησουμε;”.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι