Ανδρουλάκης: Να ασχοληθεί η κυβέρνηση με τα πραγματικά προβλήματα

Υστερόγραφα Team
Posted on October 12, 2017, 6:36 am
0 secs

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας τα εξής:

Οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνωρίζουν: Ότι η κυβέρνηση κρύβει «σκελετούς» στην ντουλάπα της και η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι ένα ακόμη τέχνασμα.

Το ΔΝΤ βλέπει αυτό που η κυβέρνηση αρνείται να δει: Πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και γι’ αυτό μέχρι το 2022 τα έσοδα από φόρους θα μειώνονται δραματικά.

Παράλληλα, η πρόβλεψη για πρωτογενές πλεονάσματα 2,2% το 2018 έναντι της δέσμευσης για 3,5% του ΑΕΠ, αφήνει ανοικτό παράθυρο για νέα μέτρα της τάξης των 2 – 2,5 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές για υπερβολικά πλεονάσματα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να επιτευχθούν, παρά μόνο με ακραία φορολογικά μέτρα και περικοπές δαπανών σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια αποπροσανατολισμού, καλό είναι να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Οσο για το Ταμείο; Η συνταγή ακραίας λιτότητας που επέλεξε για την Ελλάδα είναι δική του, λανθασμένη επιλογή. Είναι καιρός για τη δημιουργία του «Ευρωπαϊκού ΔΝΤ» που θα λειτουργεί υπό τον δημοκρατικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι