Ακόμη και ο Νιούτ Γκίνγκριτς… προβληματίζεται με τον Τραμπ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on August 12, 2017, 9:34 am
2 secs

Ένας από τους πιο παθιασμένους υποστητικτές του Ντόναλντ Τραμπ στη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Νιούτ Γκίνγκριτς, έχει αρχίσει και ο ίδιος να προβληματίζεται με κάποιες από τις επιλογές του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Νιούτ Γκίνγκριτς φιλοδοξούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Μπιλ Κλίντον για λογαριασμό των Ρεπουμπλικανών, μετά τις χαμένες προεδρικές εκλογές του 1992, αναδείχτηκε Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν κατάφερε ωστόσο ποτέ να τιθασσεύσει τον χαρακτήρα του, και έτσι καταγράφηκε ως ένας από τους πιο ακραίους συντηρητικούς πολιτικούς των ΗΠΑ.

Στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ο Νιούτ Γκίνγκριτς στήριξε από την αρχή και με πάθος τον Ντόναλντ Τραμπ, και κατάφερε να φέρει κοντά παραδοσιακά μεγάλα στελέχη του κόμματος, που έβλεπαν με προφανή καχυποψία τον εκκεντρικό μεγιστάνα του real estate.

Σήμερα, και μετά από σχεδόν 7 μήνες διακυβέρνησης Τραμπ, ο Νιούτ Γκίνγκριτς δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ένοικος του Λευκού Οίκου τη Γερουσία, και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών, Μιτς ΜακΚόνελ.

“Δεν είναι η Γερουσία το πρόβλημα. Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά του Λευκού. Ξέρετε πόσο σέβομαι και εκτιμώ τον Πρόεδρο. Όσο καλά χειρίζεται το θέμα της Βόρειας Κορέας, τόσο άσχημα χειρίζεται το θέμα της Γερουσίας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Νιούτ Γκίνγκριτς, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος