Ακόμη και η καρδιά, δυσκολεύεται να το πιστέψει… Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Τι έγραψαν οι πολιτικοί στο Twitter

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 14, 2018, 7:39 pm
6 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Είναι από τις στιγμές που, ακόμη και η καρδιά, δυσκολεύεται να το πιστέψει.

Όταν το απόγευμα της Τρίτης κυκλοφόρησε η είδηση ότι, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνταν στην Αδριανούπολη, αφήνονται ελεύθεροι, μέχρι τη δίκη τους.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε αργότερα, και στα social media ακολούθησε έκρηξη χαράς.

Θυμίζουμε ότι, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνταν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, από τις 2 Μαρτίου.

 

Δείτε τα κυριότερα μηνύματα των πολιτικών:

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου δε δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θερμά συγχαρητήρια στα δύο στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων και στις Οικογένειές τους για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας.

 

 

 

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, ευθύς μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για τη διαδικασία απελευθέρωσης από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, τους οποίους επισκέφτηκε στις 16 Μαΐου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης, στις οποίες   κρατούνται από την 1η Μαρτίου, απέστειλε, στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το ακόλουθο μήνυμα:

«Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε πάλι στην αγκαλιά μας. Καλή λευτεριά.»

 

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής