Ακούς τη Ντόρα να μιλάει πολιτικά, και μελαγχολείς που θα απουσιάζει από μια (μελλοντική) κυβέρνηση Μητσοτάκη

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 19, 2018, 12:52 pm
0 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η λάθος συγκυρία στην πολιτική. Και όχι μόνο… Ακούγοντας το πρωί της Κυριακής τη Ντόρα Μπακογιάννη να μιλάει στην εκπομπή “Ακραίως” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με οικοδεσπότη τον Τάκη Χατζή, ήταν δύσκολο να μην μελαγχολήσει κάποιος, στη σκέψη ότι, το πιο πολιτικό στέλεχος που σεργιάνισε τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς, μετά τον Κώστα Καραμανλή, δεν θα έχει θέση, ρόλο και δικαίωμα υπογραφής, σε μια μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κι αν, η συγκυρία και η στάθμιση των πολιτικών δεδομένων, αναγκάζει ακόμη και τη Ντόρα Μπακογιάννη, με παροιμιώδη προσήλωση στον αιχμηρό και γεμάτο γωνίες λόγο, να “συμβιβάζεται” με την πραγματικότητα, σε επίπεδο ανάλυσεων των διεθνών εξελίξεων και των εξωτερικών σχέσεων της χώρας, η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι… απέχει μακράν κάθε ανταγωνισμού.

Περί… ορέξεως βέβαια πλέον, και εκ του περισσού η μελαγχολία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει δημόσια, και με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, ότι η αδελφή του δεν θα είναι μέλος μιας μελλοντικής κυβέρνησής του.

Μια απόφαση εύλογη και κατανοητή, από την πλευρά του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που ωστόσο… έχει ανταγωνισμό από τη σκληρή πραγματικότητα της ένδειας αξιόλογων στελεχών από τη σημερινή δεξαμενή της παράταξης την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, και της οποίας ηγήθηκε κάποτε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής