Αδωνις: Στο Μνημόνιο μπήκαμε τον Μάιο του 2010 ενώ ο Γεωργίου ανέλαβε τον Αύγουστο

Υστερόγραφα Team
Posted on August 16, 2016, 11:44 am
adonis6

Για τα… ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, αλλά και για την υπόθεση της δίωξης του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, ίσως και 1,5 εκατ. πολίτες θα πληρώσουν (φέτος) πολύ παραπάνω» τόνισε αρχικά.

Όπως ανέφερε «ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να αυξήσει στα 3 δισεκ. την εισπραξιμότητα από 2,4 δισ. ευρώ. Καλούσαν τον κόσμο να μην τον πληρώνει και τώρα τον αυξάνουν κιόλας» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις στο θέμα του ΕΝΦΙΑ. «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ΕΝΦΙΑ, είναι από τους λίγους σίγουρα εισπράξιμους φόρους που επιβάλλουν τα κράτη, όμως λέμε ότι με μείωση των δαπανών μπορεί να μειωθεί».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ακόμη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 15%, ενώ τώρα έχουμε αύξηση 15%. «Με τις υγείες μας, πληρώνουμε 30% περισσότερο γιατί κάποιοι ψηφίσαν Τσίπρα» παρατήρησε δηκτικά.

«Υπάρχει ακόμη πολύ λίπος στο κράτος…» επέμεινε. «Είναι ηθικά απαράδεκτο να κόβουμε το ΕΚΑΣ των φτωχών ανθρώπων και να σπαταλούμε δημόσιο χρήμα… Στόχος της ΝΔ είναι η μείωση δημοσίων δαπανών και μείωση φόρων και για την ενίσχυση του επιχειρείν και για να κινηθεί η οικονομία» είπε. «Ο κ. Καμμένος έχει ξοδέψει για τις μετακινήσεις το με τα ελικόπτερα 30.000» σημείωσε δε.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ζαχαριάδη στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «θέλουν να παρουσιάσουν τη ΝΔ ως κόμμα με εσωκομματικά προβλήματα. Η ΝΔ είναι μπετόν αρμέ με στόχο να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Για τη δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση ελλείμματος παρατήρησε ότι δεν θα σχολιάσει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης Γεωργίου, αναφέροντας ότι έχει εμπιστοσύνη στην απόφαση της Δικαιοσύνης. Δήλωσε όμως ότι «στο μνημόνιο μπήκαμε το Μάιο του 2010, ενώ ο κ. Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απέδωσε το μνημόνιο στην ήττα του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. «Μίλησε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, ενώ ο Παπανδρέου είπε ‘‘λεφτά υπάρχουν’’ και μετά με τα ίδια κριτήρια οι ίδιοι άνθρωποι ψήφισαν ενδεχομένως και τον Τσίπρα που είπε το ίδιο».

«Όταν παρέλαβε ο Παπανδρέου τα spread ήταν φυσιολογικά, αντί για τα μέτρα που είχε συμφωνήσει ο Γιάννης Παπαθανασίου (τότε υπουργός Οικονομίας της ΝΔ) με την Κομισιόν έκανε σπατάλες και πέταξαν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι