“Αγάπη μου, αμάρτησα… για τη διαπλοκή”, ο τίτλος του βιβλίου Σημίτη-Πρετεντέρη

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on October 02, 2016, 10:30 am
0 secs
screen-shot-2016-09-25-at-10-49-40-am-850x414

Το διαβάσαμε εδώ και μια εβδομάδα… Προφανώς δεν ήταν αστείο. Ο Κώστας Σημίτης και ο Γιάννης Πρετεντέρης ετοιμάζουν βιβλίο. Για τη… ζωή μας. Για το παρελθόν, το παρόν και φυσικά το μέλλον.

Πόσο βαθιά βουτηγμένη στην κρίση είναι αυτή η κρίση, ώστε ουδείς να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω μας;

Ο… καταλληλότερος, υπήρξε ο πρωθυπουργός επί ημερών του οποίου η διαπλοκή πήρε με… απευθείας ανάθεση τα κλειδιά της χώρας. Άνοιξε την πόρτα για τη χρεοκοπία. Και με τα “ορφανά” του να σεργιανίζουν ακόμη στον δημόσιο βίο, και να έχουν παρεμβατικό ρόλο, είναι προφανές ότι οι Έλληνες, ακόμη κι αν είχαν τη σχετική καλή διάθεση να ξεχάσουν, δεν μπορούν, επειδή ο ίιδος ο Κώστας Σημίτης… δεν τους αφήνει.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης από την πλευρά του, υπήρξε ο πιο τοξικός δημοσιογράφος του Mega. Οι αρνητικές φορτίσεις που ο ίδιος προκάλεσε στην κοινωνία, είχαν ως αποτέλεσμα τη συνολική δαιμονοποίηση του Μεγάλου Καναλιού, και επομένως το… ανάθεμα των πολιτών για το “μαγαζί”, στο οποίο ωστόσο δούλευαν με όρους αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι με μισθούς πολύ κάτω του μετρίου.

Σημίτης και Πρετεντέρης είναι από μόνοι τους βαθιά τοξικοί. Από κοινού… σπάνε τα κοντέρ. Μοναδικό ενδιαφέρον που απομένει, ο τίτλος του βιβλίου. Η ταπεινότητα της υπογράφουσας έχει τη σχετική πρόταση: “Αγάπη μου, αμάρτησα… για τη διαπλοκή”.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος