Έχει καταλάβει κανείς… πού ζει ο (Ευάγγελος) Βενιζέλος;

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on October 12, 2016, 3:00 pm
screen-shot-2016-10-12-at-3-44-14-pm

Για έναν άνθρωπο με τις σπουδές και τη κουλτούρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι εύλογο να δυσκολεύεται να αυτοπεριοριστεί… Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πάλαι ποτέ συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά, έγραψε πάλι ένα μακροσκελές κομμάτι στα social media, αυτή τη φορά με τις θέσεις του για το όριο ηλικίας των δικαστικών λειτουργών.

Όπως και σε μια σειρά από άλλα θέματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει άδικο. Μόνο που… Κανείς σχεδόν δεν υπολογίζει πλέον αυτά που λέει. Επειδή, λίγοι τα διαβάζουν, μιας και είναι μακροσκελή. Και, ακόμη περισσότερο, επειδή, αδικώντας τον εαυτό του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια στον πιο “τοξικό” Έλληνα πολιτικό.

Έχει λοιπόν μια αξία η παρακάτω απορία: Οι συνεργάτες του, δεν του το εξηγούν; Οι πολιτικοί φίλοι του; Όλοι εκείνοι που πίστεψαν κάποτε σε εκείνον και την όποια υπεραξία του προσωπικού πολιτικού κεφαλαίου του;

Είναι κρίμα. Πραγματικά, είναι κρίμα… Ο πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει να μην καταλαβαίνει… πού ζει. Σε ποιά Ελλάδα. Σε ποιά κοινωνία. Σε ποιά συγκυρία.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος