Έχει και η Μ. Βρετανία… ΣτΕ; Που προσπαθεί να μπλοκάρει το Brexit…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 03, 2016, 6:13 pm
0 secs
1478171954697

Δεν έχουμε μόνο εμείς Συμβούλιο της Επικρατείας, που μπλόκαρε μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειων. Έχουν και οι Βρετανοί το Ανώτατο Δικαστήριο, που έκανε κάτι… χειρότερο.

Δημιουργεί εμπόδια στην ανέφελη διαδρομή της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας προς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σύμφωνα με σχετική απόφασή του, η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να εξασφαλίσει και τη σχετική έγκριση της Βουλής, για να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Η απόφαση προκάλεσε αίσθηση, η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι… δεν αλλάζει κάτι, η ουσία ωστόσο βρίσκεται αλλού: Στη δύναμη της Δικαιοσύνης να αλλάξει την Ιστορία ενός έθνους.

Ακόμη και “διορθώνοντας” τη βούληση ενός λαού, που εκφράστηκε δημοκρατικά στις κάλπες υπέρ του Brexit, αν και μάλλον… παραπλανημένος.

Μιλάμε βέβαια για τη Μεγάλη Βρετανία. Όπου λειτουργούν όλα. Η Δημοκρατία. Οι Θεσμοί. Το Κοινοβούλιο. Όχι για την Ελλάδα, όπου το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια, δεν έχει ακόμη… καθαρογραφεί, μια εβδομάδα μετά τη σχετική απόφαση.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος