Έρχεται… Οι Τόρις προσπαθούν να αποφύγουν το “ατύχημα” Μπόρις Τζόνσον

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 06, 2019, 6:34 pm
1 sec

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Κάποιες φορές πραγματικά αναρωτιέσαι αν, όσο κι αν προσπαθείς, δεν μπορείς τελικά να αποφύγεις το αναπόφευκτο. Το πεπρωμένο. Και όχι απαραίτητα με όρους μεταφυσικής ή μοιρολατρίας.

Πάρτε για παράδειγμα τη Μεγάλη Βρετανία και το Συντηρητικό Κόμμα. Εκτός από το Brexit, οι Τόρις προσπαθούν να αποφύγουν το “ατύχημα” Μπόρις Τζόνσον. Ο Ντέιβιντ Κάμερον τον είχε φρενάρει, με την ελπίδα να προλάβει να τον διαδεχτεί ο Τζορτζ Όσμπορν, τελικά… τον πρόλαβε η Τερέζα Μέι, και σήμερα, με την τωρινή ένοικο του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ να πακετάρει τις αποσκεύες της, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πάλαι ποτέ δήμαρχος του Λονδίνου, προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή της.

Όχι απαραίτητα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά με βάση τις χορηγίες ισχυρών οικονομικών παραγόντων, που έχει ήδη συγκεντρώσει. Ο απολογισμός γράφει… διπλάσιες από τους επόμενους δελφίνους της ηγεσίας των Τόρις. Και στη Μεγάλη Βρετανία, όπως συμβαίνει… παντού στον πλανήτη, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε συνεννόηση με το χρήμα.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος