Ένα από τα “παιδιά” του Ομπάμα, παίρνει την απόφαση να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο το 2020

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on June 05, 2018, 1:08 pm
1 sec

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Ένα από τα “πολιτικά παιδιά” του Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντεβάλ Πάτρικ, βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020.

Ο πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, είχε αξιοποιηθεί στην αμερικανική κυβέρνηση την οκταετία Ομπάμα, και θεωρείται ένας από τους πολιτικούς κληρονόμους του “προφήτη της Αλλαγής”.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα άλλωστε, είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι, ο Ντεβάλ Πάτρικ θα μπορούσε να προσφέρει στο Δημοκρατικό Κόμμα τη φρεσκάδα που έχασε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, ο Ντεβάλ Πάτρικ βρίσκεται σε “επιθετική” αναζήτηση συνεργατών, που θα στελεχώσουν την ομάδα δράσης του, ώστε να διαπιστώσει τι περιθώρια υπάρχουν για να διεκδικήσει με αξιώσεις το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει του 2020.

Δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνάμε ότι, ως απόλυτο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2020 από πλευράς Δημοκρατικού Κόμματος προβάλλει ο Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, ενώ τις φιλοδοξίες τους δεν κρύβουν ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής