Άδωνις: Ο τροχός γυρίζει

Υστερόγραφα Team
Posted on April 12, 2017, 6:53 pm

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε σήμερα, Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, κάνοντας λόγο «για εκστρατεία λάσπης εναντίον του που δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη:

  • «Στην πολιτική μπορούμε να έχουμε πολύ μεγάλες πολιτικές διαφωνίες. Το να αμφισβητούμε ο ένας το ήθος του άλλου, όμως, χωρίς στοιχεία και να οργανώνουμε τέτοια εκστρατεία λάσπης όπως οργανώθηκε εναντίον μου, το τελευταίο διάστημα, δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».
  • «Σας προκαλώ να μου κάνετε προκαταρκτική και να με πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο και παραιτούμαι πάσης παραγραφής. Εσείς κ. Ξανθέ, Πολάκη και Κουρουμπλή, που δεν έχετε και παραγραφή, έχετε αντίρρηση να ελεγχθούν και τα δικά σας πεπραγμένα; Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό! Χωρίς παραγραφή εγώ, χωρίς παραγραφή εσείς. Πάμε στην Εξεταστική Επιτροπή για να τα ελέγξουμε όλα».
  • «Ο κ. Πολάκης με κατηγόρησε για παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει. Η Δικαιοσύνη δεν μου έχει ασκήσει καμία δίωξη, ούτε με έχει καλέσει να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχει βρει τίποτα. Αντιθέτως, στη δική μου μηνυτήρια αναφορά έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις υπαλλήλους του κ. Πολάκη. Η διαφορά μας είναι ότι εσείς με κατηγορείτε για προσλήψεις, ενώ εσάς σας κατηγορεί η ελληνική Δικαιοσύνη για προσλήψεις».
  • «Ερωτώ ευθέως τον κ. Κουρουμπλή: Πρώτον, γιατί καταργήσατε τον διαγωνισμό της ΕΠΥ για την αγορά φαρμάκων που είχε οργανώσει ο κ. Βορίδης; Αυτό στοίχισε 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για το ελληνικό δημόσιο. Δεύτερον, γιατί δεν βγάλατε δελτίο τιμών το 2015; Τότε μας λέγατε ότι θα βάζατε ένα ενοποιημένο Rebate, το οποίο -εάν το βάζατε- θα έπαιρνε 140 εκατομμύρια επιπλέον από τη φαρμακοβιομηχανία. Θα μας πείτε γιατί κάνατε ένα τέτοιο τεράστιο δώρο στη φαρμακοβιομηχανία;».
  • «Έρχεστε στη Βουλή και υπερασπίζεστε τον Ανδρέα Μαρτίνη; Αυτό κάνετε; Γιατί, όταν εγώ τον έβγαλα από τη Διοίκηση του “Ερρίκος Ντυνάν”, μετά μπήκε φυλακή. Άρα, πρέπει να μας πείτε αν τον υπερασπίζεστε».
  • «Ο τροχός γυρίζει και η πλειοψηφία της Βουλής θα αλλάξει γι’ αυτό, καλύτερα για εσάς να ερευνηθούν όλα τώρα παρά μετά».
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι