Άδωνις: Η κυβέρνηση θέλει να τα ελέγχει όλα

Υστερόγραφα Team
Posted on July 18, 2017, 2:10 pm
2 secs

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, στον ρ/σ Real 97.8 και στον δημοσιογράφο κ. Nίκο Στραβελάκη, με αφορμή τις κυβερνητικές αντιδράσεις για το «όχι» του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών στην αποφυλάκιση της Ηριάννας, ανέφερε:

«Η Κυβέρνηση αυτή από τα ιδεολογικά της νιάτα έχει την αντίληψη του λεγόμενου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Δηλαδή ότι όλα πρέπει να τα ελέγχει η κυβέρνηση. Αντίθετα, τα κράτη του δυτικού κόσμου εδράζονται στη λεγόμενη διάκριση των εξουσιών. Η διάκριση των εξουσιών εξ ορισμού μειώνει την κυβερνητική εξουσία. Όταν ένας Πρωθυπουργός λέει ότι “αισθάνομαι πως δεν με αφήνει η Δικαιοσύνη να ασκήσω την πολιτική μου”, μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι τύπου κράτος κυβερνά. Δεν μπορείτε κ. Πρωθυπουργέ να κάνετε ό,τι θέλετε στη χώρα.

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης να λέει στη Βουλή ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση και ότι θα γίνει σύντομα νέα δίκη με νέα σύνθεση; Προαναγγέλλει την παρέμβασή του στη δικαστική εξουσία, ο άνθρωπος που υπάρχει – εκ του Συντάγματος- στη θέση αυτή για να περιφρουρεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση. Το Δικαστήριο πρέπει να κρίνει ανεπηρέαστα και όχι με βάση τι γουστάρει ή δεν γουστάρει ο κ. Κοντονής».

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι